1 Nisan 2012 Pazar

Sebzeli-Biftekli Pay

HAFTANIN YEMEKLERİ-178

Herkese merhaba,

Sebze severim ama etsiz olmaz diyenler için pratik ve lezzetli bir tarifim var bugün...
Üstelik görüntü olarak ta gayet başarılı...

Sebzeli-Biftekli Pay

Malzemeler:

Pay hamuru
Ince dogranmis bifteklik dana eti
Ince dogranmis yesil, kirmizi ve sari dolmalik biberler
Ince dogranmis kuru sogan
Ince dogranmis patates
tuz, karabiber
siviyag


Pay Hamuru için:
1 1/4 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
150 gr tereyağı, küp küp doğranmış
2 çorba kaşığı buz gibi su

Yapılışı:

Önce pay hamurunu yoğurup buzdolabına atmak gerekiyor.

Pay Hamuru Yapılışı

Pay hamurunu mutfak robotuyla yada elde hazırlayabilirsiniz.

1- Tereyağını küp küp kesip 10 dakika buzlukta bekletin.
2- Bir mutfak robotunun haznesine unu ve tuzu koyup karışmaları için kısa aralıklarla çalıştırın.
3- Tereyağı parçalarını ekleyip iri kum taneleri kıvamına gelene kadar kısa aralıklarla çalıştırın.
4- Makine hala çalışırken azar azar buz gibi suyu ekleyin. Hamur kesinlikle ıslak ve yapışkan olmamalıdır. İki parmağınızın arasında sıkınca bir arada duruyorsa olmuş demektir.
5- Unu bir parşömen kağıdının üzerine döküp top haline getirin, üzerine bastırıp yassı bir şekil verin ve paketleyip en az 1 saat, tercihen 24 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Sebzeli Biftekli Pay Yapılışı

Önce ince dilimlenmis dana etini az bir miktar siviyag ile surekli karistirarak sote edin ve pişen etleri bir kaba alın.

Ayni tavada ince uzun dilimlenmiş kırmızı, yeşil ve sarı dolmalık biberleri ve kuru soğanı da aynı şekilde karıştırarak sote edin ve etleri aldığınız kaba alın.

Yine tavada ince dilimlenmiş patatesleri karıştırarak sote ettikten sonra onları da aynı kaba alıp hepsine tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin ve soğumaya bırakın.

Pay kalıbını yağlayıp önceden hazırladığınız pay hamurunu biraz daha ince açarak kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin ve içine de soğumuş olan iç malzemesini ekleyin. Hamurun kenarlarini one dogru kapatın ve biraz kıvırın.

180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın renk alana kadar pişirin.

Minik kaplara yaparsanız payınız tek kişilik te olabilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...