31 Mayıs 2012 Perşembe

Çilek Soslu Parfe

HAFTANIN YEMEKLERİ-194

Herkese merhaba,
Mis kokulu çileklerin stantlarda yerini alması ile çilekli tarifler ön plana çıkmaya başladı. Ben de size pratik ve mis kokulu bir parfe tarifi vereceğim.

Tarifimiz umutsepeti.blogspot.com dan alıntıdır.

Çilek Soslu Parfe

Malzemeler

Taban için:
·1 paket kakaolu krem şanti
·1 su bardağı soğuk süt
·1 paket çifte kavrulmuş bisküvi
·1 fincan ince çekilmiş ceviz
Muhallebi için:
·3 su bardağı süt
·2 çay bardağı şeker
·1 çay bardağı un
·2 çorba kaşığı mısır nişastası
·1 çay bardağı hindistan cevizi
Çilek sosu için:
·600 gr çilek
·3 çorba kaşığı tepeleme şeker
·2 çorba kaşığı silme mısır nişastası
·Yarım çay bardağı su

Yapılışı

- Öncelikle tabanı hazırlıyoruz. Bunun için, bisküvileri robotta pürüzsüzce çekip, hazırladığımız krem şantiyle buluşturup iyice karıştırıyoruz.

- İnce çekilmiş cevizleri de  şantiye ekleyip karıştırdıktan sonra, uygun servis tabağı üzerine kelepçeli kalıbı koyup karışımı güzelce yayıp,dondurucuya atıp donmasını sağlıyoruz.
- Muhallebi malzemelerini tencereye alıp,çırpma teli ile  sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Karışım kaynayınca ocağı kapatıp, mikserle  5-6 dk. krema soğuyana kadar çırpıyoruz.

- Soğuyan kremayı, dondurucuya koyup bir miktar dondurduğumuz şantinin üzerine yayıp, tekrar dondurucuya bırakıyoruz.

- Çilekleri yıkayıp doğradıktan sonra, rondoda püre haline getiriyoruz.
- Tencereye püreyi, nişasta, şeker ve suyu alıp, ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Sos kaynayınca, ateşi kısıp, 10 dk pişirip ocaktan alıyoruz.
Sosumuz ılınınca, muhallebinin üzerine ekleyip, dondurucuya koyuyoruz.
- En az bir gece dondurucuda beklettikten sonra, servisten yarım saat kadar önce çıkartıp, servis yapıyoruz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...