9 Mayıs 2012 Çarşamba

Kozalak Kek

HAFTANIN YEMEKLERİ-188

Herkese merhaba,


Bugün yine harika bir kek tarifim var. Misafirlerin hazırlamış olduğunuz ikramları görünce hasetten çatlamasını istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin :)))


Tarifimiz http://xl-cooking.blogspot.com adresinden alıntıdır...


Kozalak Kek


Malzemeler

Kek için;
1 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı yağ
1/2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao 
4-5 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Ayrıca;
1 paket kakaolu puding
1,5 su bardağı süt
Badem


Yapılışı

Yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Süt ve yağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Vanilya, kakao ve kabartma tozunu ekleyip, unu akıcı bir kek hamuru kıvamında olacak şekilde ekliyoruz. Bir kaşık yardımıyla havalandırarak karıştırıyoruz.

Hazır olan karışımımızı küçük bir kek kalıbına yada cup cake kalıplarına döküyoruz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.

Bir paket pudingi 1,5 su bardağı süt ile pişiriyoruz. Pudingimiz hazır olunca pişen keklerimizi elimizle ufalayarak pudingin üzerine ekliyor ve homojen bir hamur haline gelene kadar karıştırıyoruz.

Hazırladığımız bu ıslak kekimize elimizle kozalak şekli verip servis tabağına alıyoruz. Son olarak üzerine resimdeki gibi bademleri yerleştiriyoruz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...