20 Mayıs 2012 Pazar

Kuş Yuvası Böreği

HAFTANIN YEMEKLERİ-191

Herkese merhaba,


Bugünkü tarifimiz Pazar sabahı kahvaltısında yada misafirlerimize çay servisinde tercih edebileceğimiz hem basit hem de sunum olarak başarılı bir börek...


İçeriğe takılmayın mühim olan böreğin yapılış şekli. Arzu ettiğiniz yada evinizde olan malzemelere göre iç malzemeleri değiştirebilirsiniz :))




Kuş Yuvası Böreği


Malzemeler



  • 2 adet yufka
  • yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 3-4 adet sosis
  • 3-4 adet sivri biber, doğranmış
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peynir
  • 2 adet domates
  • 1 yumurtanın sarısı
  • tuz
Yapılışı
- Yufkaların her birini sigara böreği keser gibi sekiz eşit parçaya bölün. Bir kapta süt, yoğurt, yumurta ve yağı çırpın. Sırayla üçgenlerden birinin üzerine bu karışımı sürün. (Yumurtalı karışım bende arttı.)
- Üçgen  yufkaların geniş kenarlarından tutup, rulo yaparak yarıya kadar sarın. (yine sigara böreğini sarıyormuş gibi). Dar kenarı rulonun ortasına değecek şekilde içe katlayın.
- Rulo yaptığınız geniş kenarın iki ucunu içe doğru döndürerek birleştirin. (Birleşme yerlerinin yapışması için uçlarına hazırladığınız yoğurtlu içten sürün.)
- Böylece altı kapalı bir havuz şekli elde edin. Aynı işlemi diğer 15 üçgen için de yapın. (Genişlikleri aynı olmayabilir sorun değil, pişince belli olmuyor.)
- Diğer yandan sosis, sivri biberi ve kaşarı karıştırın. İçi yufka havuzlarına paylaştırın.
- Domatesin çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin. Hazırladığınız böreklerin üzerine yerleştirin. Yumurta sarısını yufkanın kenarlarına sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
(Peynir, biber ve domatesli)


(Ispanaklı)



(Kıymalı, kaşarlı)


vs. vs...

Her aklımı size mi vericem, evde ne varsa yapın işte :)))



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...