17 Mayıs 2012 Perşembe

Patlamış Mısır Pastası

HAFTANIN YEMEKLERİ-190

Herkese merhaba,
Neden bilmiyorum ama enteresan, kimsenin aklının ucundan bile geçmeyecek tarifleri bulup çıkartmakta çok yetenekliyim bu aralar :)))
Bu tarif te bu yeteneğimin bir göstergesi olsa gerek :)))
Patlamış mısırı seven birçok kişinin bu pastayı da beğenebileceğini düşünüyorum. 4 parça malzeme kullanılıyor, bence denemeye değer :))) 

Görüşmek üzere

Patlamış Mısır Pastası

Malzemeler:

110 gr tereyağı
400 gr Marshmallow
1-2 kutu bonibon
1 bardak tuzsuz fıstık (isteğe bağlı)
Patlamış mısır (6 su bardağı)

Yapılışı:

Marshmallow tereyağı ile birlikte sos tenceresinde yada mikrodalga fırında eritilir, iyice karıştırılır.



Erimiş karışımla patlamış mısırlar, isteğe bağlı olarak konabilen fıstık ve bonibonlar karıştırılır. (Bonibonlardan kenara ayırmayı aman unutmayın)



Kek kalıbı yağlanır ve bonibon şekerlerden kalıbın dibine serpiştirilir.



Şekerlerin üzerine popcorn karışımı konur, kalıbın şeklini alması için iyice bastırılır ve en az 2 saat beklenir ki kalıbın şeklini alsın. Sonrasında kalıptan çıkartılır ve servis edilir.






0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...