4 Haziran 2012 Pazartesi

Salata Kebap

HAFTANIN YEMEKLERİ-195

Herkese merhaba,

Bu hafta tariften ziyade bir öneriyi sizlerle paylaşmak istedim.

Salatalar sofralarımızın vazgeçilmezidir...
Çeşit çeşit malzemelerle harika salatalar yapabiliriz. Fakat emek emek özene bezene yaptığınız ve sofranızın baş köşesine koyduğunuz salatalarınız daha ilk çatal darbesinde karmakarışık oluverir.
Sofranın her noktasından ulaşılamadığında genelde tabaklara alınır ve süsü ve ahengi bozulur.

Bunun için en bilinen yöntem herkes için ayrı kaselerde salata hazırlamaktır fakat bu defa da her tabağın süslenmesi için ayrı ayrı vakit ayırmak gerekir.

Tarifimizdeki salata tüm bu sorunlara kökten çözüm getirecek cinsten. Hem de görselliğini sonuna kadar muhafaza edeceğinden emeğiniz boşa gitmeyecek...

Arzu ettiğiniz tüm salata malzemeleri ile bu konsepti uygulayabilirsiniz.

Bence yaz sofralarımızda bu salata yerini almalı...


Salata Kebap

Malzemeler:

Cherry domates
Mozerella peyniri topları (küp kesilmiş beyaz yada kaşar peynir de olur)
Fesleğen yaprağı (marul, roka vb. tüm yeşiller kullanılabilir)
Zeytinyağı
Tuz
Balzamik sirke, limon

Yapılışı:

Kullanılacak malzemeler uzunca tahta kepap şişlerine dizilir. Üzerine zeytinyağı, tuz, sirke yada limon gezdirilir. Tüm tabaklara arzu edildiği miktarda servis edilir...


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...