11 Temmuz 2012 Çarşamba

Vişneli Çikolatalı Cheesecake

HAFTANIN YEMEKLERİ-203

Herkese merhaba,


Kısacık ömrü ile sevenlerini hasretle bekleten vişne şu aralar manav ve pazarlardaki yerini aldı. Bu akşam kızıma vişnesuyu olmak üzere alınan vişneleri gördükçe vişneli bir tarif yayınlamadan edemedim :))


Vişne ve çikolata severlere duyurulur...


Afiyet bal şeker oldun efendim...


Vişneli Çikolatalı Cheesecake


Malzemeler


Tabanı için;
  • 2 bardak  rondoda çekilmiş Eti Burçak
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
Kreması için;
  • yarım lt süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr labne peyniri
  • damla çikolata
  • vişne reçeli yada konservesi


Yapılışı


Bisküvilerimizi rondoda un gibi olana kadar çekiyoruz. İçerisine 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt yerleştirdiğimiz kabımıza bastıra bastıra yayıyoruz.

Yarım litre süt, 3 fincan un ve 3 fincan şekerimizi geniş bi tencerede kısık ateşte karıştıra karıştıra pişiriyoruz. (Koyu bir kıvamda olmasına ve topaklanma olmamasına dikkat edin) Soğuduktan sonra labne peyniri ekleyerek 3-4 dakika boyunca çırpıyoruz. İçerisine parça çikolataları ve vişneleri ekleyerek karıştırdıktan sonra. kalıba yerleştirdiğimiz bisküvilerin üzerine düzgün bir şekilde yayıyoruz.
Son olarak en üst katına ganaj yapıyoruz, fakat siz çikolata sosu, puding veya jöle yaparak taze meyvelerle süsleyebilirsiniz. (Ganaj tarifi ekte)

Ganaj
Ganaj çikolatanın krema içinde erimiş haline deniyor. Koyu kıvamlı pastaların üzerini kaplamak yada ara katlarda kullanmak üzere yapılan bir çeşit kremadır. Özellikle çikolata tutkunlarına hitap eder.

Malzemeler
340 gr kuvertür çikolata
230 gr süt kreması

Yapımı
Bir sos tenceresinde krema kaynama noktasına gelinceye kadar iyice ısıtılır. Fakat dikkat edin krema kaynamasın.
Çikolatalarınızı cam bir kase içine alın. Daha sonra sıcak kremayı çikolataların üzerine dökün. Çikolataların tüm yüzeyi krema ile kaplanmasını sağlanır. Bu şekilde 5 – 10 dakika bekletin. Daha sonra çırpma teli ile çikolata koyu ve parlak bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Bu şekilde oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.





 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...