5 Ağustos 2012 Pazar

Keşkek

HAFTANIN YEMEKLERİ-210

Herkese merhaba,


Keşkek...

İftar davetleri için nefis bir yöresel yemek!
Kuzu etinin, buğday ile muhteşem işbirliği...

Her Aydına gidişimde anneciğime mutlaka keşkek yaptırırım. Aman ne yaptın diyenleri duyar gibiyim. Yok merak etmeyin artık teknoloji sayesinde keşkek yapmak sanılandan daha kolay. Sadece hazırlıklara geceden başlamak gerekiyor o kadar...


Keşkek

Malzemeler

1 kg kemikli kuzu eti (gerdan olabilir)
2 su bardağı dövme buğday
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biberbiber salçası
tuz, karabiber

(Servis için haşlanmış nohut)

Yapılışı

1. Dövme buğdayı yıkayıp, akşamdan ılık su ile ıslatın.


2. Ertesi sabah önce akşamdan ıslattığınız buğdayı düdüklü tencereye boşaltın, sonra etleri ilave edin, üzerlerini 4-5 cm geçecek ölçüde su ilave edip, kısık ateşte pişirin (60-70 dakika kadar).


3. Buğdaylar pişince düdüklü tencereyi ateşten indirin, buharının boşalmasını bekleyin. Kapağını açın, etleri tenceren çıkarın, kemiklerinden ayırıp didikleyin ve tekrar pişmiş buğdaya katın. Tahta bir kaşıkla döve döve özleştirin. (Orjinali bu fakat bleder kullanırsanız çok kolay olur)

4. Buğdayın bulunduğu tencereye arzu ettiğiniz kadar tuz, karabiber serpin, keşkeği bir servis tabağına koyun, küçük bir tavada kısık ateşte tereyağını eritin, biber salçasını ilave edin ve güzelce karıştırın, son olarak sosu keşkeğinize gezdirin.

5. Nohutlu sunum bizim orada çok yaygın değildir. Daha çok pilavla servis edilir. Ama tercih size ait :)))



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...