9 Ağustos 2012 Perşembe

Şam Tatlısı

HAFTANIN YEMEKLERİ-211

Herkese merhaba,

Annemin Kıymet teyzesi "elleri dert görmesin" her bayramda mutlaka şam tatlısı yapar...

Hayatımda yediğim en güzel tatlıdır o...

Ramazanın son günlerine ve dolayısıyla bayrama yaklaştığımız şu 
günlerde aklıma düştü şam tatlısı gecenin köründe...

Yapılışı çok zor değil, görüntü süper, tadı konusuda daha fazla yorum 
yapmama gerek yoktur sanırım...


Deneyin ve görün 


Servis için;

kare tepsi kullanıp dilimler halinde sunum yapılabileceği gibi, yuvarlak 
tepsi ile pasta gibi bir kosept hazırlayabilirsiniz


Şam Tatlısı

Malzemeler

1 su bardağı un
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı kabartma tozu
Vanilya
Limon kabuğu 

Üzeri için:
Badem 

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Limon suyu

Yapılışı


Karıştırma kabına önce sıvıları yanı yoğurt, zeytinyağı, süt ve pekmezi alalım. Karıştırdıktan sonra üzerine unu, irmiği, kabartma tozu, şeker ve vanilyayı ekleyelim. Limonun kabuğunu rendeleyelim.
Hamuru iyice karıştırıp fırın kabına yayıp üzerini düzeltelim. Ortadan ikiye bölünmüş bademleri dekoratif bir şekilde üzerine batıralım. 170 derecede pişirip ılındıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökelim.

Yarım saat  dinlendikten sonra karelere kesip servis yapalım. Kıvamıyla lezzeti ile nefis bir tatlı.





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...