9 Eylül 2012 Pazar

Pastırmalı Renkli Börek

HAFTANIN YEMEKLERİ-220

Herkese merhaba,

Pastırmanın sadece paçanga böreğine yakışacağına inananlardansanız tarife
göz gezdirmenizi tavsiye ederim.


Farklı malzemelerle farklı renkler ve lezzetler elde edebilirsiniz...

Tarif evimizde.com adresinden alıntıdır.

Görüşmek üzere

Pastırmalı Renkli Börek

Malzemeler

5 adet yufka
300 gr ıspanak (saplarını çıkartın, ince ince doğrayın, az tuzla ovun)
3-4 taze soğan (ince ince doğrayın ve ıspanağa katın)
2-3 tane havuç (rendeleyin ve az tuzla ovun)
250 gr pastırma
1 kase yoğurt
2 yumurta
Yarım bardak sıvı yağ
Çörekotu

Yapılışı

Yufkaları hiçbir işlem yapmadan üst üste koyun.
Yoğurt yağ ve yumurtaları bir kasede çırpın.
Bu karışımı en üstteki yufkaya kaşıkla yayın.
Pastırmaları parçalayarak en üstteki yufkanın her yerine eşit şekilde dağıtın.
Sadece en üstteki yufkayı tutarak çok sıkmadan sarın ve sardığınız yerde bırakın.
İkinci yufkayı soslayın ve üzerine havuçları dağıtın, ilk yufkayla birlikte yufkaların diğer tarafına doğru sarın.
Üçüncü yufkayı soslayın ve üzerine ıspanakları dağıtın, aynı işlemi tekrarlayın.
4 ve 5. yufkalarıda soslayarak ayrı ayrı sarın.
Üzerine kalan sosu da döküp çörekotu serpin.
Tüm işlem bitice ruloyu ikiye bölün.
180 derece fırında kızarana kader pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...