5 Eylül 2012 Çarşamba

İrmikli Lokma

HAFTANIN YEMEKLERİ-219

Herkese merhaba,

Malum diyette olunca insanın canı hep tatlı çekiyor, sanırsam galiba ben de tatlı düşünmekten delireceğim

Ama insanın bu tatlıyı görüpte ağzının sulanmaması mümkü mü?

Görüşmek üzere

İrmikli Lokma

Malzemeler

Lokma için:
2 su bardaktan bir parmak eksik İrmik
125 gr tereyağı
2 su bardağı süt
3 ad yumurta

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon

Kızartmak için:
sıvı yağ
Yapılışı
Su, şeker ve bir dilim limon kaynatılarak şerbeti hazırlanır. ( Yoğun kıvamlı bir şerbet olmamalıdır. Biraz sulu kalmalıdır) Ve soğumaya bırakılır. Bir teflon tavaya tereyağ konarak eritilir. İrmik ilave edilir ve altın sarısı renge gelene kadar kavrulur. Daha sonra üzerine 2 su bardağı süt ilave edilerek karıştırılır. Çok hafif bir ateşte irmik sütü çekene kadar ağzı kapalı olarak pişirilir. Sütü çekince altı kapatılır ve karıştırılarak eli yakmayacak kıvama gelene kadar soğutulur. 3 yumurta soğuyan irmiğe ilave edilir ve bir hamur hazırlanır. Bu hamurdan ufak parçalar alınarak yuvarlanır ve kızgın yağda kızartılarak soğuk şerbetin içine atılır. Soğuyunca servis yapılır.

Not1: Arzu edilirse irmik hamuruna portakal kabuğu, limon kabuğu veya vanilya da ilave edilerek aromalı hazırlanabilir.

Not2: Bu tatlı ismi lokma olmasına rağmen bildiğimiz lokmadan farklıdır. İçine şerbet çekmemektedir. Dışı çıtır içi aromalı irmik helvası kıvamındadır

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...