15 Ekim 2012 Pazartesi

Sepet Makarna

HAFTANIN YEMEKLERİ-230

Herkese merhaba,

Bugün görüntü ve sunum olarak mükemmel fakat bir miktar zahmetli bir tarifle karşınızdayım.
Makarna severler haydi mutfağa...

Bu tarifi tesadüfen buldum ve makarnaya bayılan biri olarakta denemek için deliriyorum fakat şu diyet belimi büküyor, ama bu güzelliğe ne kadar daha karşı koyabilirim bilemiyorum...

Tarif 100de100marifet.blogspot.com dan alıntıdır. Aynı tarifi beşemal soslu ve sebzeli olarak ta deneyebilirsiniz. Bu tarif için muhteremleafiyetle.blogspot.com sitesinden faydalanabilirsiniz.
 
Sevgiler, görüşmek üzere

Sepet Makarna

Malzemeler


1 paket fırın makarna
1 yemek kasığı margarin

içi için:
300 gr köftelik kıyma
1 paket köfte harcı yada dilediğiniz baharatlar
1 yumurta


sosu için:
1 kalıp beyaz peynir
yarım su bardağı kaşar rendesi
ince kıyılmış dereotu yada maydanoz
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz,  karabiber

1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı

Makarnaları kaynayan tuzlu suda hafif diri olacak şekilde haşlayın.
Üzerinden bol su geçirerek soğutun (makarnaların soğuk olması kalıptaki margarinin erimemesi için çok önemli).

Fırına dayanıklı derin kaseyi yada tek kişilik küçük kaseyi margarinle iyice yağlayın (tek kişilik yaparsanız her seferinde ayrı yağlayın erimesin). 

Yağladıktan sonra hemen döşemeyecekseniz kalıbı buzdolabında bekletin.

İşin en zahmetli kısmı olan makarnaları dizmeye en dibinden başlayın tam ortası açık kalabilir küçük parçalarla ortasını kapatabilirsiniz.

Makarnaları gelişi güzel değilde, biten makarnanın peşinden diğerini birleştirerek düzenli bir şekilde dizin ve dizme işlemi bitince kalıbı buzdolabında 10 dk bekletin.

Kıyma, köfte harcı,  yumurta,  kıyılmış maydanoz ve 1-2 çay bardağı su ile köfteyi yoğurun.

köfteyi dizilmiş makarnaların üzerine makarnaları düşürmeden dikkatlice kapatın (makarnayı düşürmemek için köfteyi elinizde sekil verip makarnanın üzerine yapıştırabilirsiniz).

Kalan makarnanın üzerine sosu için beyaz peynir,  kaşar peynir,  kıyılmış maydanoz, sut,  yumurta,  sıvı yağ ve tuzunu karabiberini atıp hepsini birlikte karışırın ve kalıptaki köftenin üzerine yeteri kadar yerleştirin.

Üzerine biraz kaşar rendesi serpip tekrar üstünü makarnayla dizin.

Önceden ısıtılmış orta ayar fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Makarna piştikten sonra kalıptan çıkarınca yayılmaması için mutlaka kalıbın içinde dinlendirin.

Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...