17 Aralık 2012 Pazartesi

Sebzeli Kadayıf Böreği

HAFTANIN YEMEKLERİ-244

Herkese merhaba,

Kadayıf deyince aklına tatlı dışında birşey gelen var mı?

Eminim birçoğunuz daha tarifin adını okuyunca yok artık demişsinizdir. Valla yapmışlar süper de olmuş.

Daha önce hiç yapmadım hiç te yemedim. Ama farklı bir fikir ve sizlerle paylaşmak istedim. Ben görsel olarak en başarılı olanı sizinle paylaşacağım ama fikir kafanıza yattıysa internette birsürü tarif var. Farklı malzemeler ve metodlarla kadayıftan börek yapabilirsiniz.

Sevgiler, görüşmek üzere




Sebzeli Kadayıf Böreği


Malzemeler
1 yufka
250 gr. tel kadayıf
125 gr. eritilmiş yumuşak margarin
Tuz, karabiber

İç malzeme
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gr. dilimlenmiş mantar
1 kırmızı biber
4-5 sivri biber
Tuz

Üzeri için
1/2 kutu krema
1 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı

Soğan soyulup yıkandıktan sonra yarım ay şeklinde doğranır. Mantarlar yıkayıp dilimlenir. Tavaya zeytinyağı koyulur soğanlar eklenip yüksek ateşte 2 dk. soteledikten sonra ince doğranmış sivri biberler ile zar büyüklüğünde doğranmış kırmızı biberler eklenir. 2 dk. sonra mantarlar ve tuz eklenip suyunu çekene kadar yaklaşık 4-5 dk. sonra ocak kapatılır.

Üzeri için süt, krema ve yumurtalar bir kapta çırpılır. Kadayıf, erimiş ve ılınmış margarin, tuz ve taze çekilmiş karabiberler ayrı bir kapta harmanlanır.. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbı yağlayıp, yufka kenarları dışarıda kalacak şekilde içine yayılır. Kalıbın kenarlarına, hazırlanan kadayıf hafifçe bastırılarak yerleştirilir. Ortasına mantarlı harç ilave edilir.

Yufkadan artan fazlalıklar kesilip alınır.Yumurtalı karışım mantarlı harcın üzerine gezdirilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkarıp mantarlı orta kısmın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilip 5 dk. daha pişirilir. Üzerine taze çekilmiş karışık tane biberler serpiştirerek servis edelir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...