13 Aralık 2012 Perşembe

Tatlı Pizza

HAFTANIN YEMEKLERİ-243

Herkese merhaba,

Diyetisyene başladığımda en sevdiğim yemeği sormuş benden aldığı pizza yanıtını "tamam o halde ilk 3 ay pizza yasak" diye bir çırpıda yanıtlayıp beni duruma uğratmıştı...

Gecenin onikisinde acıktım diye uyanıp yarım saatte 2 tekerlek pizzayı lüp diye mideye indirecek kadar severim pizzayı oradan hesaplayın artık uğradığım dumuru...

Pizzayı neden mi seviyorum?

Eğer hazır alıyorsanız zaten mesele yok :)
Kendiniz yapıyorsanız üstünü evdeki malzemeler yada isteğinize göre dizayn edebilirsiniz, o halde
neden tuzlu hamur yerine tart hamuru, sos yerine nutella, mozerella yerine
krema, diğer malzemeler yerinede meyveleri kullanmayalım?

Gerisi evdeki malzemeler ve hayal gücünüze kalmış...
Sevgiler, görüşmek üzere

 
NOT: Birçok farklı tarif buldum internette, tart hamurunun hazırlanıp pişirilmesine kadar hepsi aynı daha sonra 2 farklı yolunuz var. İsterseniz pişen tart hamurunu elinizi korkak alıştırmadan nutellaya beleyip üstüne de dilediğiniz meyveleri dizip pizzanızı tamamlayın, yada pişen tart hamurunun üzerine rendelenmiş meyvelerinizi koyup meyveler pişene kadar birazcık daha pişirin öyle servis edin. Seçim sizin :)



Tatlı Pizza

Malzemeler

 
250 gr. elenmiş un
125. gr. tereyağı /margarin
1 çay bardağı ince toz şeker
1 paket vanilya şekeri
1 fiske tuz
2 -3 damla limon aroması
1 adet yumurta (M)


İç malzeme

Kafanıza göre takılın

Süslemek için

Kafanıza göre takılın

Yapılışı

Derin bir kaba unu eleyin.

Elenmiş unu, ince toz şeker, vanilya şekeri ve tuz ile harmanlayıp unun ortasını havuz şeklinde açın.

Yumurtayı ve tereyağını veya margarini küçük küp şeklinde kesip ilave edin.

El ile pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

*Unun kalitesine göre daha fazla un ilave eklemek gerekiyorsa bir miktar daha un ilave edilebilir.

Pizza tart hamurunu temiz bir folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.

Çalışma tezgahını hafif unlayıp tatlı pizza hamurunun yaklaşık 2/3 ünü olmasını istediğiniz büyüklükte yaklaşık 1 cm kalınlığında tatlı pizza hamurunu açın.

Hamurun yanlarını hafif içeri doğru kapatın.

Pizzanın yanlarına bir fırça ile yumurta akı sürün.

Önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında üzeri ve yanları kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.


Muhallebili, yaz meyveli



Nutellelı, meyveli



Kremşantili, meyveli



Armutlu (pişmiş)


marshmallowlu, damla çikolatalı (pişmiş)



Çikolatalı, fındık-fıstıklı 



 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...