27 Aralık 2012 Perşembe

Yılbaşı Sofrası Önerileri (Tatlılar)

HAFTANIN YEMEKLERİ-247

Herkese merhaba,

Pazartesi gününün tarifinde yılbaşı mezelerine yer vermiştik, şimdi de sıra yılbaşı tatlılarında...

Mükellef bir yılbaşı sofranız olacaksa güzel de bir tatlınız olmalı. Ama eğer meze ve yemekleri abartırsanız gecenin sonunda tatlıya kimsenin yeri kalmayabilir. O nedenle bu dengeye özen gösterin.


Basit fikirlere ait tarifleri vermeyeceğim. Sadece kompleks olanlara ait tarifleri buradan vereceğim. Ama tarifini istediğiniz bir tatlı varsa lütfen bana yazın :)))
Sevgiler, görüşmek üzere


Yılbaşı Sofrası Önerileri (Tatlılar)
Sütlü tatlılar: Ağır yemeklerden sonra sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Puding, spangle, muhallebi vb tercih edebilirsiniz. Mesele onu süslemekte, mutlaka kuplarda yada enteresan sunuş şekilleri ile sunun ki basit durmasın. Üstlerine kremşanti yada çikolata sos dökebilir, kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz. Yada balkabağı püresi, meyve püreleri ile renklendirin.




Yılbaşı Kurabiyeleri: Farklı kalıplar kullanarak kurabiyeler yapabilir, onları şeker hamuru ile basitçe süsleyebilirsiniz. Hatta kurabiyelerinizle sofranızda minik bir yılbaşı ağacı bile yapabilirsiniz.




Yılbaşı Çöreği: Çörek bizim kültürümüzde fazla yer almasa da çeşitli avrupa ülkelerinde yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı olan çöreklerden yapmak isterseniz http://www.mutlumutfaklar.com/yemek-tarifleri/tatlilar/yilbasi-coregi adresinde bol malzemeleri görüntüsü oldukça cezbedici bir tarif buldum, deneyebilirsiniz.


Çikolatalı atıştırmalıklar: Elbette yılbaşı çerezsiz olmaz. Ama siz çerezlerinizi çikolata ile karıştırarak daha da vazgeçilmez bir lezzet elde edebilirsiniz :))
(Arzu ettiğiniz çerezleri küçük bir kalıba yerleştirin. Küçük mufflin kağıtları da kullanabilirsiniz. Ardından erittiğiniz çikolatayı boşluklara doldurun. Hepsi bu kadar)


Çikolatalı muz: Muzları dilimleyip tahta şişlere geçirip eritilmiş çikolataya batırın, ardından istediğiniz gibi süsleyin :)


Çikolatalı toplar: Yarım paket petibör, 2 muz, 1 tatlı kaşığı balı karıştırın (Petibörler robotta çekilmeli) ardından elinizle top yapıp çubuklara saplayın ve istediğiniz tür çikolataya batırıp dilediğiniz gibi süsleyin



Volcano: Tuzla balıkçısına her gidişimizde balıkları biran önce bitirip Volcanoya geçmek istiyorum. Benim yılbaşı için favori tatlım fakat tek bir handikap var. Bunu sıcak sıcak yapımının hemen akabinde yemelisiniz, ama meraklanmayın çok basit bir tatlıdır. Kolayca yapabilirsiniz.

Malzemeler

5 yumurta
5 yumurta sarısı
125 gr şeker
125 gr un
250 gr tereyağı
250 gr (bitter, fındıklı, portakallı) çikolata
10 adet aliminyum sufle kalıbı

Yapılışı

Tereyağını eritip içine rendelenmiş çikolataları ilave ediyoruz.Krema kıvamına gelince yumurtaları teker teker ekleyip Braun multiguik 5 ile çırpıyoruz.Şeker ve unu da ilave edip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.Kalıpları önce tereyağına sonra una buluyoruz.Kalıplara paylaştırdıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dk. çökmeden alınır.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...