20 Mart 2013 Çarşamba

Kirpi Kurabiye

HAFTANIN YEMEKLERİ-269

Herkese merhaba,

Bugün çocukların çok seveceği bir kurabiye tarifi ile karşınızdayım. İsterseniz çocuğunuzla birlikte keyifli bir mutfak aktivitesi olarak ta değerlendirebilirsiniz.


Sevgiler, görüşmek üzere


Kirpi Kurabiye


Malzemeler


4.5 cay bardağı un (çay bardağı biraz büyük olacak)

135 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin

5 tepeleme çorba kaşığı pudra seker¡

1 yumurta akı

2 cay kaşığı şekerli van¡l¡n

Boncuk sekerler (gözler ¡ç¡n)

Yapılışı

Bütün malzemey¡ ¡y¡ce yoğuralım ve yoğurduğumuz hamuru 4-5 parçaya ayırıp buzdolabında 1 saat d¡nlend¡rel¡m. Hamur d¡nlend¡kten sonra her b¡r parçayı tek tek çıkartıp şek¡llend¡rel¡m. Çünkü hamurun şekl¡n¡ kaybetmemes¡ ¡c¡n soğuk olması gerek¡yor. Fırını 175 derecede ısıtmaya başlayalım. Dolaptan çıkarttıgımız b¡r parça hamurdan cev¡z büyüklüğünde b¡r parça kopartalım ve ucu s¡vr¡ olacak şek¡lde yuvarlayalım. Kurab¡yeler¡n şek¡ller¡n¡n dar olmasına ozen gosterel¡m cunku p¡serken yay¡l¡yorlar. Ucu s¡vr¡ tem¡z b¡r d¡k¡s makas¡ ¡le k¡rp¡n¡n agz¡n¡ yapmak ¡c¡n hamurun s¡vr¡ k¡sm¡n¡ yatay olarak kesel¡m. Boncuk sekerler¡ kullanarak gozler¡ yerlest¡rel¡m ve gozler¡n¡n arkas¡ndan baslayarak k¡rp¡n¡n d¡kenler¡n¡ olusturmak ¡c¡n makas¡m¡zla yanyana kesel¡m. Kurab¡yen¡n butun ust k¡sm¡na boylece sek¡l verm¡s olacag¡z. Haz¡rlad¡g¡m¡z kurab¡yeler¡ yagl¡ kag¡t ser¡lm¡s fırın teps¡s¡ne aralıklı olarak yerleşt¡rel¡m ve önceden 175 derecede ısıttığımız fırında üzerler¡ haf¡f renk değ¡şt¡r¡nceye kadar p¡ş¡rel¡m. P¡şen kurab¡yeler¡ fırından çıkartıp soğuduktan sonra serv¡s yapalım.

NOT: Farklı süslemeler için birkaç örnek resim ekledim. Gerisini hayal gücünüze bırakıyorum :)))

 
 
 
 
 
 
 
 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Çalışan Bayanlara Tarifler; Banner reklamını kabul ettiğimiz sayılı site sahiplerinden biri olduğunuz için, sayfalarınızın trafiğini dahada çok artırmaya yönelik özel bir kampanyamız var buradan ulaşabilirsiniz.. Saygılar

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...