9 Mayıs 2013 Perşembe

Çilekli Crumble

HAFTANIN YEMEKLERİ-281

Herkese merhaba,
 
Mis kokulu çilekler tezgahlarda yerini aldı ancak zaman dar. Çilekler bize veda etmeden çilekli tatlıları soframızın baş tacı yapmayı ihmal etmemeliyiz...

Nasıl diyenlere kolayca hazırlanan ve pişen mis kokulu bir tarif vererek yardımcı olmaya çalışayım en iyisi :)))

Tarifimiz http://www.mutfak79.com sitesinden alıntıdır.


Sevgiler, görüşmek üzere


Çilekli Crumble
 

Malzemeler

Üzeri için

1+1/4 su bardağı (180 gr) un
1/3 su bardağı (80 gr) şeker
1/2 su bardağı esmer şeker (90 gr)
120 gr tereyağ (soğuk)
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı vanilya özü
 
Meyveli kısım için
 
750 gr çilek
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı (30 gr) şeker
2 çorba kaşığı (20 gr) mısır nişastası
 
Yapılışı
*Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın
*Derin bir kaba unu, şekeri ve tuzu koyup karıştırın
*Buzdolabından çıkardığınız tereyağını minik parçalara kesin ve unlu karışıma ekleyin
*Vanilya özünü ekleyin
*Parmak uçlarınızı kullanarak veya bir mikser yardımıyla ufalanmış ekmek kırıntısı görünümü alana dek unlu karışımı ve tereyağını karıştırın (Crumble için arzu edilen hamur ufalanmış görünümlüdür. Hamur bu kıvama geldikten sonra karıştırmayı bırakın)
*Hazırladığınız hamurun bulunduğu kabın üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat bekletin
*Bu esnada çilekleri yıkayıp iyice kuruttuktan sonra dörde bölün ve derin bir kaba koyun
*Çileklerin üzerine yarım limonun suyunu, şekeri ve mısır nişastasını ekleyerek karıştırın
*Kullanacağınız fırın kabının tabanına çilekleri yayın üzerine hamuru serpin
*Üzeri kahverengileşinceye ve alttaki çilekler eriyip hafif hafif  fokurdayana kadar 35-40 dakika pişirin.
 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...