22 Mayıs 2013 Çarşamba

Kremalı Kadayıf

HAFTANIN YEMEKLERİ-285

Herkese merhaba,

Sütlü tatlı severler için farklı bir tarif buldum. Sunumundaki zarafet nedeni ile rahatlıkla davet sofralarınızda yer bulabilecek bir tatlı. Arzu ederseniz küçük kuplarda da porsiyonluk sunumlar hazırlayabilirsiniz...

Tarifimiz http://lezzetlisanatlar.blogspot.com sitesinden alınmıştır.


Sevgiler, görüşmek üzere


Kremalı Kadayıf
 

Malzemeler

250 gr. tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz içi (iri parçalar halinde doğranmış)
1litre süt + 1,5 su bardağı süt
1 Türk kahve fincanı nişasta
1 Türk kahve fincanı un
1/2 su bardağından şeker (kremşanti ekleneceği için yeterli oluyor) 
2 poşet kremşanti 
1 paket vanilya

 
Yapılışı

Kadayıfı derin dondurucuda 5 saat dondurun. Donmuş kadayıfları alın ve elinizle ufalayın.

Genişçe bir teflon tavada kadayıfları, yağı, şekeri ve cevizi kısık ateşte yaklaşık 45 dk. kavurun.

Kavrulan kadayıfın yarısını biraz derince bir servis tabağına veya borcama yayın.

Süt, nişasta, un ve şekeri pişirin, ocaktan alın; sıcakken 2 poşet kremşantiyi içine dökün ve mikser yardımıyla iyice çırpın. Vanilyayı ekleyin.

Kavrulan ve servis tabağına yerleştirilen kadayıfın üzerine muhallebiyi dökün. Buzdolabında bekletin.

Üzerine kalan kadayıfları ekleyin ve servis yapın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...