Herkese merhaba,
Havaların iyiden iyiye ısındığı son günlerde birçoğumuz dondurma mevsimini resmen açmış bulunmaktayız. O halde yavaş yavaş soğuk tatlı tarifleri de vermeye başlayabilirim diye düşündüm ve bu tarifle ben de sezonu açıyorum :))
Eee hepimize hayırlı uğurlu olsun o zaman :)))
Tarifimiz http://mutfakpenceremden.com sitesinden alıntıdır.
Sevgiler, görüşmek üzere
Malzemeler
200gr. Pötibör cinsi bisküvi sade veya kakaolu
75 gr. erimiş tereyağı
1 paket çiğ krema(200 ml.)
1 ½ Paket labne peyniri
175 gr. toz şeker
3 yumurta sarısı
3 yumurta akı
Vanilya
24 cm. çapında çember kalıp
150 gr. kadar sade pişmaniye
Arzuya göre çilek veya çikolata sosu
Yapılışı
Bisküvileri erimiş tereyağı ile beraber robottan geçiriyoruz ve
dökülen bir hamur elde ediyoruz. Kenarı açılabilen çember kalıbın dibini aynı
boyutta yağlı kağıtla kapladıktan sonra bisküvi hamurunu elimizle bastırarak
üzerine yayıyoruz.
Çiğ kremayı vanilya ile beraber çırpıyoruz.
175 gr. toz şekeri 3 yumurtanın sarısı ile çırpıyoruz ve 1 ½
paket labne peyniriyle karıştırıyoruz.
3 yumurtanın akını bir fiske tuzla kar haline gelene kadar
çırpıyoruz.
Labne karışımını ve çiğ kremayı birbirine yedirdikten sonra en
sonunda yumurta karını tahta veya silikon kaşıkla karıştırıyoruz. Bu karışımı
çember kalıba döküyoruz. En az 6 saat buzdolabımızın derin dondurucu bölümünde
bekletiyoruz.
Servisten sadece 5 dakika önce kalıptan çıkartıp üzerini
pişmaniye ile sıvama kaplıyoruz. Arzuya göre servis esnasında çilek veya
çikolata sosu ilave ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder