1 Mayıs 2013 Çarşamba

Pişmaniyeli Soğuk Pasta

HAFTANIN YEMEKLERİ-279

Herkese merhaba,
 
Havaların iyiden iyiye ısındığı son günlerde birçoğumuz dondurma mevsimini resmen açmış bulunmaktayız. O halde yavaş yavaş soğuk tatlı tarifleri de vermeye başlayabilirim diye düşündüm ve bu tarifle ben de sezonu açıyorum :))

Eee hepimize hayırlı uğurlu olsun o zaman :)))

Tarifimiz http://mutfakpenceremden.com sitesinden alıntıdır.

Sevgiler, görüşmek üzere
 
Pişmaniyeli Soğuk Pasta

Malzemeler

200gr. Pötibör cinsi bisküvi sade veya kakaolu
75 gr. erimiş tereyağı
1 paket çiğ krema(200 ml.)
1 ½ Paket labne peyniri
175 gr. toz şeker
3 yumurta sarısı
3 yumurta akı
Vanilya
24 cm. çapında çember kalıp
150 gr. kadar sade pişmaniye
Arzuya göre çilek veya çikolata sosu
 
Yapılışı
Bisküvileri erimiş tereyağı ile beraber robottan geçiriyoruz ve dökülen bir hamur elde ediyoruz. Kenarı açılabilen çember kalıbın dibini aynı boyutta yağlı kağıtla kapladıktan sonra bisküvi hamurunu elimizle bastırarak üzerine yayıyoruz.
Çiğ kremayı vanilya ile beraber çırpıyoruz.
175 gr. toz şekeri 3 yumurtanın sarısı ile çırpıyoruz ve 1 ½ paket labne peyniriyle karıştırıyoruz.
3 yumurtanın akını bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
Labne karışımını ve çiğ kremayı birbirine yedirdikten sonra en sonunda yumurta karını tahta veya silikon kaşıkla karıştırıyoruz. Bu karışımı çember kalıba döküyoruz. En az 6 saat buzdolabımızın derin dondurucu bölümünde bekletiyoruz.
Servisten sadece 5 dakika önce kalıptan çıkartıp üzerini pişmaniye ile sıvama kaplıyoruz. Arzuya göre servis esnasında çilek veya çikolata sosu ilave ediyoruz.

 
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...