17 Haziran 2013 Pazartesi

Makara Tatlısı

HAFTANIN YEMEKLERİ-289

Herkese merhaba,

Kuzey-Güney dizisinin meşhur tatlısı "Makara" ile karşınızdayım. Film sayesinde meşhur olan makara tatlısı şimdilerde birçok ilde şubesini açmış. Hadi canım film icabı değil miydi o diyenlerdenseniz vallahi de varmış böyle bir tatlı :)))

Ben henüz hiç yemedim ama denenebilir tarifler statüsüne aldım. İsteyen kendi yapılacaklar listesine ekleyebilir :))

Tarifimiz http://yemek-tarif-kitabim.blogspot.com sitesinden alınmıştır.


Sevgiler, görüşmek üzere


Makara Tatlısı
 

Malzemeler


1 kg un
1 buçuk yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Yarım litre ılık süt
50 gr maya
100 gr tereyağı
6 yumurta sarısı
Toz Tarçın
Toz şeker
Dövülmüş fındık, badem ya da hindistan cevizi

Yapılışı

Mayayı derin bir kabın içinde ılık süt ile ıslatın Daha sonra yumurta sarısını tereyağı ile çırpın ve üzerine tuz ve şeker ekleyin. Oluşan bu karışıma, mayalı süt ve unu yavaş yavaş ilave edip oluşan bu karışımı iyice karıştırınız ve hamuru ellerinizle yoğurunuz. Daha sonra hamuru dinlendirmek için üzerini bir bezle örtün ve bir kenarda mayalanmasını bekleyin.

Hamur mayalandıktan sonra oval olarak açın ve bir bıçakla yardımıyla dışarıdan içeriye doğru oval çizer gibi uzun şeritler halinde kesin. Merdaneyi iyice yağlayıp merdanenin etrafına şerit hamurdan üst üste gelmeyecek şekilde sarın. Hamuru eritilmiş tereyağı ile yağlayıp toz şekere iyice bulayın. Makara tatlınızı kömür ateşinde çevire çevire eğer kömür ateşi imkanınız yoksa fırında yine çevire çevire 180 derecede pişirin. Makara tatlınız piştikten sonra servise hazırdır.

Ardından arzu ettiğiniz malzemeye bulayın. Fındık, badem, Hindistan cevizi vs ...


 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...