13 Haziran 2013 Perşembe

Puf Kurabiye

HAFTANIN YEMEKLERİ-288

Herkese merhaba,

Çocuğunuzla birlikte yapıp yerken çocukluğunuza döneceğiniz bir tarifim var bugün size...

Namı değer "Eti puf"


Sevgiler, görüşmek üzere


Puf Kurabiye
 

Malzemeler

Kurabiyesi için;
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Kreması için;
2 paket toz kremşanti

1 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
Renkli pasta süsleri

Yapılışı

Kurabiye hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri derin bir kaba alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar hamuru iyice yoğurup 15 dakika bekletin.
Hamuru orta incelikte açıp çay bardağının ağzıyla kesip yuvarlak şekiller çıkarın.
Kurabiyeleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Kremasını hazırlamak için kremşanti ve sütü; kıvamı koyulaşana kadar mikserle çırpın.
Kurabiyelerin üzerine 1 yemek kaşığı kremşanti koyup renkli pasta süslerine batırın.
Tüm kurabiyeler bitene kadar işlemi tekrarlayın.







0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...