19 Ağustos 2013 Pazartesi

Cevizli ve Fıstıklı Peynir Topları

HAFTANIN YEMEKLERİ-297

Herkese merhaba,

Ben tatilden döneli uzun zaman oldu ama aranızda henüz tatile çıkmayanlar yada henüz tatilde olanlar varsa güzel bir uykunun ardından hazırlayacakları zengin kahvaltı sofraları için bir tarifim olacak bugün...

Sofralarına görsellik ve farklı lezzetler katmak isteyenlere duyurulur :))


Tarifimiz http://ye-mek.net sitesinden alınmıştır.


Sevgiler, görüşmek üzere


Cevizli ve Fıstıklı Peynir Topları

Malzemeler

150 gr ezine peyniri
50 gr az yağlı peynir ya da lor peyniri
1 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
1-2 yemek kaşığı dövülmüş antep fıstığı
2 yemek kaşığı file badem
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam taze nane
1 tutam dereotu
Az miktar kırmızı pul biber

Yapılışı

Derin bir kaba peynirleri koyun. Çatal yardımı ile güzelce ezerek, karıştırın.
 
 
Ezilmiş olan peynirlerin üzerine rendelenmiş sarımsak, ince ince doğranmış dereotu ve naneyi ilave edin. Daha sonra zeytinyağı, pul biber, file badem, fıstık ve ceviz içini ekleyip, iyice karıştırın.

Hazırladığınız peynirli karışımdan parçalar alın. Elinizde yuvarlayarak toplar yapın. Peynir toplarını cevize ve fıstığa bulayın. Servis tabağına koyup, servis edebilirsiniz.

 



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...