15 Ağustos 2013 Perşembe

Çikolatalı Krep

HAFTANIN YEMEKLERİ-296

Herkese merhaba,

Çikolata severler haydi mutfağa...

Hem basit, hem göze hem de mideye hitap edecek bir tatlı var günün tarifinde :))


Tarifimiz http://www.entatlitarifler.com sitesinden alınmıştır.


Sevgiler, görüşmek üzere


Çikolatalı Krep
 
Malzemeler

2 yumurta,
1 su bardak un,
2 çorba kaşığı kakao,
2 çorba kaşığı pudra şekeri,
2 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı,
1 tutam tuz,
4-5 damla vanilya esansı,
İçine ; 3-4 adet muz,
1 paket kremşanti,
Tavayı yağlamak için ; 1 tatlı kaşığı tereyağı,
Üstüne; çikolata sosu,
 
Yapılışı
Önce yumurta , süt ve pudra şekerini çırpın. Daha sonra tereyağını ilave edin. Biraz daha çırpın. Geri kalan malzemeleri de ekleyip ( un ve kakaoyu birlikte elerseniz daha homojen oluyor) boza kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
Teflon tavanıza hafifçe tereyağını gezdirip silin ve iyice ısıtın. Kepçe yardımıyla karışımdan alıp tavaya dökün. Her iki yüzünü pişirdiğiniz krepleriniz soğuduktan sonra bütün muzu içine ve muzların  üzerlerinede kram şanti koyup rulo yapın.

Servis tabağınıza aldığınız ruloların üzerine çikolata sosu ve yine bolca bal gezdirin..(dövülmüş cevizde serpebilirsiniz)
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...