1 Eylül 2013 Pazar

Makarna Salatası

HAFTANIN YEMEKLERİ-299

Herkese merhaba,

Haftasonu kızımla birlikte bir arkadaşımın oğlunun doğumgününe katıldık. 17 çocuk bir o kadar da büyüğün katıldığı parti gerçekten oldukça renkliydi...

Zaten maharetli arkadaşım Tuğbanın hamarat arkadaşlarının tamamının birer parça ikram getirmesi ile abartısız Halilibrahim sofrası kurulmuştu...

O kadar çok yiyecek vardı ki Tuğbanın kasıtlı olarak servis açtığı kocaman tabakları mecbur doldurduk :))) Yoksa hepsini tatmak istememizle falan asla alakası yok tabiki :)))

O an uzun zaman sonra ilk defa ev hanımı olmadığım için şükür ettim. Bu tarzda kurulan gün sofralarına çok değil bir ay falan takılsam yeminle tostoparlak olurdum ben :))

Gelelim sadede...

Hepsi süper olan ikramlardan en favorim makarna salatasıydı...

Tarifini aldım hatta bu akşam tüm malzemeleri  aldım. Yarın için yemeğim olduğundan Salı akşamı mutlaka deniyor olacağım. Bence inanılmaz bir tadı var. Sizin de denemeniz için şiddetle tavsiye ederim..


Sevgiler, görüşmek üzere

Makarna Salatası

Malzemeler

1 paket midye makarna
5 kaşık yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
3-4 diş sarımsak
4 adet salatalık
1 adet havuç (rendelenecek)
1 dal dereotu
2 kaşık zeytinyağ
 

Yapılışı

Makarnalarımızı haşlayıp 5dk soğuksuda bekletiyoruz ve suyunu süzüp derince bir kaba alıyoruz hemen zeytinyağını ilave edip karıştırdıktan sonra sırası ile yoğurt, mayonez ekleyip sarımsakları da rendeleyip bir güzel karıştırıyoruz daha sonra küp doğranmış salatalık, rendelenmiş havuç ve doğranmış dereotumuzu ilave ederek salatamızı yenebilir bir hale getirip biraz da tuz atarak noktalıyoruz.
 
 

 
 



 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...