Herkese merhaba,
Dönüş yazımda diyette olduğumu söylemiştim. Aslına bakarsanız geçen hafta başlayan fakat tatil sonrası ciddiyetsizliği ile ilk günden bozulan diyeime bugün büyük bir kararlılıkla yeniden başladım. O yüzden de ilk tarifim tabiki bir salata olabilirdi :))
Süzme yoğurt denince aklıma Aydın gelir hep. İstanbulda unuttuğum bir alışkanlık süzme yoğurt. Pazardan köylü teyzelerden alınan süzme yoğurdun tadı da başkaydı tabi...
O nedenle bu tarifle hepinize süzme yoğurt tattırmaya karar verdim.
İşte tarifim...
Tarifimiz http://www.beyhaninmutfagi.com sitesinden alınmıştır.
Sevgiler, görüşmek üzere
Üç Renkli Salata
Malzemeler
7-8 tane havuç
3-4 tane közlenmiş kırmızı biber
1 kase büyük boy süzme yoğurt
Mayonez
Ceviz
Tuz
Maydanoz
3-4 tane közlenmiş kırmızı biber
1 kase büyük boy süzme yoğurt
Mayonez
Ceviz
Tuz
Maydanoz
Yapılışı
İlk olarak havuçları rendeleyin ve tavaya sıvı yağ koyup havuçları soteleyin. Soğuması için bekletin. 1.resimdeki gibi kelepçeli kalıba soğumuş olan havuçları bastırarak yayın. 2.resimdeki gibi süzme yoğurt, tuz ve mayonezi iyice karıştırıp havucun üzerine yayın. 3.resimdeki gibi çekilmiş ceviz ile kaplayın. 4.resimdeki gibi küçük küçük küpler halin de kesilmiş kırmızı bibere tuz atıp karıştırın ve cevizlerin üzerine yayın. 3-4 saat yada 1 gece buzdolabında bekletin ve 5.resimdeki gibi servis tabağına alıp kelepçeyi çıkartın. Son olarak kıyılmış maydanoz ve ceviz ile süsleyip dilimleyerek servis yapın…

0 yorum:
Yorum Gönder