27 Aralık 2011 Salı

Arpacık Soğan Çorbası ve Milföye Sarılı Mantarlı Tavuk

HAFTANIN YEMEKLERİ-91

Herkese günaydın,

Geçen hafta bir akşam yemeğinde köyden gelen mis kokulu taze sarımsaklardan yedim. Günlerce ne evden ne de kendimden arındırabildim o mis!!!! kokuyu :))))
Ama ne yapayım elimde değil. Bugün yine aynı tazelikte sarımsak bulsam yine yerim :))))

Gribin birçok kişide bilmem kaçıncı turunu attığı bu günlerde sarımsak ve soğan tüketimini arttırarak vücudumuzun doğal direncine katkı yapmamız çok önemli. Bence hiç öyle ıığğğ demeyin siz de yiyin :)))

Tazesi en makbul ama tazesini bulamayanlar yada koku nedeni ile yiyemeyenler için soğan çorbası tarifim var. Fransız usulü değil bildiğin anadolu usulu :)))

Ana yemeğe gelince uzun süredir milföylü bir tarif paylaşmamış olduğumu farkedince milföylü tariflerimi tarayıp beğendiğim birini sizlere iletmeye karar verdim.

Şimdiden afiyet olsun, görüşmek üzere...

Arpacık Soğan Çorbası


Malzemeler:

250 gram arpacık soğan
75 gram un

100 gram tereyağı
50 gram tatlı kırmızı biber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı toz sebzeli çeşni
6 su bardağı su

Yapılışı:


Arpacık soğanların kolayca soyulması için sıcak suda birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Tereyağ’ı çorbayı hazırlayacağınız tencerede eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun. Suyu ekleyin. Su kaynayınca arpacık soğanları ve tatlı kırmızıbiberleri ilave edin. 15-20 dakika pişirdikten sonra çorbayı ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz, çeşni ve tuzu ekleyip tatlandırın. Servis kaselerine paylaştırıp sıcak servis yapın.



Milföye Sarılı Mantarlı Tavuk Malzemeler:
* 170 gr taze mantar
* zeytinyağı
* 1-2 diş sarımsak, kıyılmış
* tuz, karabiber
* 1 avuç maydanoz yaprağı, kıyılmış
* 4 derisi alınmış tavuk göğsü
* 5-6 milföy hamuru
* 1 yumurtanın sarısı
* 140 ml krema
Yapılışı:
1. mantarları yıkayıp ufak ufak doğrayın. ısıtılmış bir tavaya biraz zeytinyağı koyun. kıyılmış sarımsaklarla mantarları ekleyip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin.

2. pişince tuz ve karabiber ekleyip, kıyılmış maydanozları ilave edin. soğumaları için bir kenara alın.

3. tavukları iyice yıkayın. içlerine birer kaşık soğumuş mantarlı karışımdan koyun.

4. milföy hamurlarını birkaç dakika dışarıda bekletip ufak bir merdane yardımıyla açın. (tavukların üzerine sarılacak kadar) her bir hamuru dört eşit dikdörtgene bölün.

5. fırını 200C'ye getirin. tavukları rulo şekline getirin. üzerlerine biraz tuz serpin ve 5 parça hamur şeridini arada boşluk kalmayacak şekilde sarın.

6. hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ısınmış fırında 30-35 dakika pişirin.

7. pişince tabaklara alıp etrafına krema dökerek servis yapın.

not: normal tavuk göğsü biraz kalın olabilir, bu yüzden kasaptan alırken sarma yapacağınızı özellikle belirtmenizde yarar var....


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...