27 Aralık 2011 Salı

Gofret Pasta

HAFTANIN YEMEKLERİ-90

Herkese merhaba,

Özellikle bu pazartesi yayınladığım Maklube tarifi sonrasında birçok grup üyesi tarafından diyetlerini sabote ettiğime dair mesajlar aldım :))))
Aslında ben de diyetteyim ama hakikaten o kadar güzeller ki yayınlamadan duramıyorum.
Bugünkü tatlı tarifimiz de alacağım tepkileri göze alarak yayınlamaya karar verdiğim bir tatlı.
Gerek görüntü, gerek se lezzet açısından yeme de yanında yat cinsi birşey.
Bir benzerini yemiş ve çoooook beğenmiştim.

Ne yapayım yani yayınlamayayım da siz bu güzellikten mahrum mu kalın :)))))))

Pazartesi görüşmek üzere, sevgiler :)))) 


Tarifimiz http://www.pastacıkiz.com/ sitesinden alıntıdır...

Malzemeler:


1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik 9 yemek kaşığı toz şeker
1 adet damla sakızı
üzeri için meyveli sos ve çilek, 3 veya 4 paket rulokat


* Bu ölçüler ile hazırlanan muhallebiyi kullandığımızda hiza rulokatların epey aşağısında kalıyormuş. O nedenle tarifi veren bayan muhallebi malzemelerinin 2 ölçü olarak hazırlanmasını tavsiye etmiş. Yok o kadar ölçü arttırmayayım diyorsanız rulokatlarınızı parçalamadan 2' ye keserseniz en azından ilk denemeniz için fazla malzeme kullanmamış olursunuz.
 
Yapılışı:

•Bir tencere içerisine sütümüzü,şekerimizi ve irmiğimizi koyup kaynatıyoruz kaynadıktan sonra damla sakızlarıda ilave edip 4-5 dakika daha ocakta beklettikten sonra ocaktan alıp mikserle 5 dakika kadar çırpıyoruz.
•Kelepçeli kalıbımızın dibine bir miktar tatlımızdan döküp kenarlarına rulokatlarımızı dizip kalan tatlımızı ortasına döküyoruz.
•1 paket meyveli sosumuzu hazırlayıp soğuttuktan sonra üzerine döküyoruz ve dilimlediğimiz çileklerle süsleyip dolapta en az 3-4 saat bekletiyoruz.İstediğiniz zaman kelepçeli kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun




Gofret Pasta

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...