27 Aralık 2011 Salı

Tereyağlı Taze Patates

HAFTANIN YEMEKLERİ-142

Herkese merhaba,

Dün bir arkadaşımdan et yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanabileceğimiz çok basit bir tarif öğrendim. Kendisi denemiş ve memnun kalmış.
Patates hayranı biri olarak bu kolay garnitürü sizlerle de paylaşmak istedim.
Et-tavuk-balık her türlü ana yemekle deneyebilirsiniz.

Sevgiler, görüşmek üzere...

Tereyağlı Taze Patates

Malzemeler:


1 kg patates (çok ince kabuklu ve taze patates tercih edilmeli, patateslerin küçük olması da sunum açısından önemli)
4 çorba kaşığı tereyağı
tuz
1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz

Yapılışı:


Patetesleri güzelce yıkayıp bıçakla üstlerini derince çentiyoruz.
Ardından tereyağını tenceremize alıyoruz. Tereyağı eriyince patetesleri ekleyip kapağı kapatıyoruz. Kısık ateşte tencereyi arada sallayarak (25 dk kadar) patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen patatesleri tabağa alıp tuz ekiyor ve maydonozla süsleyerek ana yemeğimizin yanına iliştiriyoruz :)))



Etin nasıl piştiğini anlayabilmek için iki yöntem var: Biri et termometresi kullanmak, biri ise parmak testi yapmak. Et termometresi kullanmanın kötü tarafı; etin üzerinde delikler açıldığından dolayı, etin içinde kalması gereken suların dışarı akması. Bu yüzden özellikle bonfileleri parmak testiyle kontrol etmek çok daha iyi bir yöntem.
 

1. Pişmemiş – Hala Çiğ Et
 
Avcunuzu açın ve elinizi serbest bırakın. Diğer elinizin baş parmağı ile elinizin resimdeki bölgesine bastırın. Daha pişmemiş bir bifteğin kıvamı bu şekildedir.



2. Çok İyi Pişmiş Et
 
Baş parmağınızla serçe parmağınızı birleştirin. Avcunuzun etli kısmına bastırın. Çok iyi pişmiş etin sertliği böyle olmalıdır.



3. Orta Pişmiş Et
 
Baş parmağınızla yüzük parmağınızı birleştirin. Avcunuzun etli kısmına bastırın. Orta pişmiş etin sertliği böyle olmalıdır.


 
4. Az Pişmiş Et
 
Baş parmağınızla işaret parmağınızı birleştirin. Avcunuzun etli kısmına bastırın. Orta pişmiş etin sertliği böyle olmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...