27 Aralık 2011 Salı

Bandırma

HAFTANIN YEMEKLERİ-103

Herkese merhaba,

Haftasonu şirketten arkadaşlarla gezmedeydik. Cumalıkızık, Mudanya, Trilye turuna katıldık. Çooook güzeldi.
Cumalıkızıkta nur yüzlü bir teyzeden aldığım fırınlanmış rulo yufkalarla yapabileceğim tarifleri araştırırken buldum bu yemeği
Her ne kadar okuduğum yazıda Kastamonu yöresine ait bir yemek olduğu söyleniyor olsa da bizim sosyete mantısı diye bildiğimiz tarife oldukça benziyor.

Hıh kendi hazır yufkasını almış kolayca yapacak diye söylenmeyin, alt tarafı yufkaları rulo yapıp dilimleyecek ve birazcık fırınlayacaksınız hepsi o kadar :)))))

Sevgiler görüşmek üzere

Bandırma

Malzemeler:


· 2 adet yufka
· 1 adet tavuk göğsü

· 2 su bardağı yoğurt

· 2 diş sarımsak

· 1 yemek kaşığı tereyağı

· 1 tatlı kaşığı kırmızı biber


Yapılışı: 

1. Yufkalar ortadan ikiye kesilir.
2. Her parça rulo yapılır.
3. Rulolar 2 cm kalınlığında kesilir.
4. Yufka dilimleri tepsiye dik şekilde dizilir.
5. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
6. Bu esnada tavuk göğsü haşlanır.
7. Tavuk suyunun bir bardaklık kısmı kızaran yufkaların üzerine dökülür.
8. Yufkalar suyunu çekene kadar fırında tutulur.
9. Bu sırada tavuk göğsü didiklenip parçalara ayrılır.
10. Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır.
11. Fırından çıkan yufkalar tabaklara alınır.
12. Yufkaların üzerine yoğurt konulur.
13. Tavuk etleri yoğurdun üstüne yerleştirildikten sonra üzerine kırmızı biberle yakılmış tereyağ dökülüp servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...