27 Aralık 2011 Salı

Dön Dön Kurabiye


HAFTANIN YEMEKLERİ-104

Herkese merhaba,

Bugün çok yoğun bir gün geçirdiğim için önceden hazırlamış olduğum halde maili gönderecek zamanım olmadı...
Tarif bekleyen ve mesai bitiminde benden umudunu kesip mesaj yollayan tüm arkadaşlardan özür dilerim :(

Tarifimiz 5 çayını yada misafirlerine pasta börek ikram etmeyi sevenler için
Pratik ve sunumu güzel...

Şimdiden afiyet olsun,

Görüşmek üzere

Dön Dön Kurabiye

Malzemeler:

Beyaz hamur için



Kakaolu hamur için
· 2 yemek kaşığı pudra şekeri
· 60gr tereyağı

· 1 adet yumurta

· 1 yemek kaşığı badem unu (sadece lezzet verir, şart değil)

· ¾ su bardağı un

· 1 yemek kaşığı kakao

· 1 tutam tuz

· ½ paket vanilya


Yapılışı:


1. Kurabiyeler için beyaz ve kakaolu hamurlar aynı teknikle hazırlanır. Terayağ veya margarin ile pudra şekeri, krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
2. Çırpma işlemi devam ederken yumurta ilave edilir.
3. Hazırlanan hamurlara renklerine gore un, badem unu ve kakao ilavedilir.
4. Hazırlanan karışım ayrı ayrı olarak disk şekline getirilir ve streç filme sarılarak buzdolabında 30 dakika bekletilir.
5. Süre sonunda sertleşmiş hamurlar buzdolabından alınır ve unlanmış tezgahta yaklaşık 6mm kalınlığında, dikdörtgen şeklinde açılır.
6. Beyaz hamurun üzerine yumurta sarısı sürülür. Aynı büyüklükte açılan kakaolu hamur üzerine yerleştirilir.
7. Sıkıca sarılırak rulo haline getirilir. Kenarları düzeltilir. Bu şekilde streç filme sarılarak buzlukta 15 dakika bekletilir.
8. Buzluktan alınan rulo, keskin bir bıçak ile 5-6mm kalınlığında dilimler kesilir.
9. Yağlı kağıt kaplanmış tepsiye yüzleri üstte gelecek şekilde yerleştirilir.
10. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.

· 2 yemek kaşığı pudra şekeri
· 60gr tereyağı

· 1 adet yumurta

· 1 yemek kaşığı badem unu (sadece lezzet verir, şart değil)

· ¾ su bardağı un

· 1 tutam tuz

· ½ paket vanilya

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...