skip to main |
skip to sidebar
HAFTANIN YEMEKLERİ-150
Herkese merhaba,
Bugünkü tatlımız hem çocukların, hem de bizim severek yiyeceğimiz cinsten...
Üstelik külahınızın üstünü istediğiniz malzemelerle süsleme özgürlüğüne de sahipsiniz...
Tarifimiz cahidejibek.wordpress.com sitesinden alınmıştır...
Sevgiler, görüşmek üzere
Külah tatlısı
Malzemeler:
3 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı maya
1 silme çay kaşığı tuz
Kreması
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
1.5 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
*Bütün hamur malzemeleri karıştırın ve krep hamurunda birazcık katı bir bulamaç elde edin.Ilık bir yerde mayalanana kadar bekleyin.
*Yağlanmış teflon tavaya küçük yuvarlaklar halinde dökün.
*Kısık ateşte ve tek yönlü (sadece bir yüzünü) pişirin.
*Kremanızı klasik krema gibi pişirip soğutun
*Yassı kadayıfların ortasına bir tatlı kaşığı kadar kremadan koyup,kadayıfları yarıya kadar kapatın.
*Külah şeklinde olmalıdır.Külah tatlılarının üst kısmında açık kalan yerlerini fındık,çikolata,hindistan cevizi veya evde uygun ne varsa ona batırıp en az iki saat dinlendirdikten sonra servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder