27 Aralık 2011 Salı

Beyaz Çikolatalı Mufflin

HAFTANIN YEMEKLERİ-98

Hanımlar merhaba,

Dün tarifi yayınlamak için zaman bulamadım, tatlı tarifim bugüne kaldı :)))
Kışın geri geldiği şu günlerde kahve ve çikolata iyi gider diye düşündüm
Umarım tarifi beğenirsiniz


Tarifimiz başarılı bloggerlerden yaseminmutfakta.blogspot.com sitesinden alıntıdır...Beyaz Çikolatalı Mufflin
Malzemeler:


Görüşmek üzere :)))


2 yemek kaşığı filtre kahve
1 çay bardağı kaynar su
100 gr beyaz çikolata iri iri doğranmış
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
150 gr tereyağ erimiş
Üzerine süslemek için cappucinolu Crém Olé ve toz filtre kahve



Yapılışı:

Muffin yaparken kural sıvılar ayrı, kurular ayrı yerde karıştıktan sonra her iki karışımın çok fazla çırpılmadan birbirine karıştırılmasıdır. Gayet topaklı bir karışım elde edilir. Bu topaklar çok da umursanmaz :) Zaten mikser de kullanılmaz, tel çırpıcı ve tahta kaşık yeterlidir...

Fırını 180 derecede turboda ısıtın. Muffin kalıplarına muffin kağıtlarını yerleştirin.
Filtre kahveyi kaynar suyun içinde eritin. Soğumaya bırakın.
Yumurtaları çok hafif çırpın, içine yoğurt, erimiş tereyağ, soğumuş kahveyide ilave edip karıştırın.
Un, şeker, vanilya, kabartma tozu ve çikolatayıda ayrı bir kasede karıştırın.
İki karışımı birbirine karıştırın. Muffin kalıbını her bölüme birer dondurma kaşığı kadar, kalıbın 2/3 ü dolacak kadar karışımdan koyun.
Kabarıp kürdan testinden başarıyla geçene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra bir süre kalıpta daha sonra tel ızgara üzerinde soğutun.
Soğuduktan sonra paketin arkasında tarife göre Crém Olé yi hazırlayıp üzerlerine krema sıkma poşetiyle sıkın. Kahveyide süzgeçle serpiştirip servis edin.


Afiyet olsun...





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...