27 Aralık 2011 Salı

Hünkar Tacı


HAFTANIN YEMEKLERİ-99

Herkese merhaba,

Havalar ısındı ya bugün çorba tarifi yayınlamak gelmedi içimden :))) Soğuk kış günlerine kadar çorbalara biraz ara verelim mi ne dersiniz???

Ama merak etmeyin ana yemeğimiz, mükemmel sunumu ile sofranızda baş köşede ilgi odağı olacak kadar güzel bir tarif.

Perşembe 100. tarifte buluşmak dileği ile :)))

Hünkar Tacı
Malzemeler :
500 gr. kıyma
2-3 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
köfte baharı
kimyon
karabiber
tuz
2-3 adet büyük boy patates
1 kase haşlanmış bezelye
2 yemek kaşığı tereyağı
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı :


Kıyma, ufalanmış ekmek içi, yumurta ve baharat birlikte yoğrulup halka haline getirilir ve 30 cm. çapındaki bir tart kalıbının içine yerleştirilir; ortası patates püresini alacak kadar açık bırakılır. Fırında 30 dakika pişirilir, dışarı çıkarılıp dibine birikmiş olan et suyu bir kaşıkla alınır. Patatesler haşlanır, kabukları soyulur. Sıcakken tuz, tereyağı ve kaşar rendesi eklenip çatalla püre haline getirilir. Hazırlanan püre halka halindeki köftenin ortasına doldurulur. Üzerine kaşar rendesi serpilerek 10 dakika daha peynir eriyinceye kadar pişirilir. Bezelyeler tereyağı ile yağlanıp halkanın etrafına yerleştirilir. Domates dilimi ya da kırmızı biber dilimi ve maydanoz yapraklarıyla süslenir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...