27 Aralık 2011 Salı

Biftek Rulosu ve Brokoli Çorbası

HAFTANIN YEMEKLERİ-40

Herkese merhaba,

Günaydın,

Kışın ilk hastalığı kapımızı çaldı malesef :(((
Alara hasta...
Soğuk algınlığı var.
Zor bir akşam geçirdik.
Ama merak etmeyin Şerife ablamızla konuştuk az önce akşama göre daha iyiymiş.
Aman siz siz olun kendinize dikkat edin, meyve yemeyi de ihmal etmeyin....


Gelelim bugünün yemeklerine
Perşembe söylediğim gibi bir yemek bir de çorba tarifimiz var.

Biftek Rulosu


Malzemeler:
 
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz
250 gr. Kıyma
6 Adet Biftek
1 Çay Kaşığı Bezelye
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Margarin
 
Yapılışı:
 
1 adet soğanı ve havucu rendeleyin. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin.6 adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun. Biftekleri rulo biçiminde sarın. Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun. İçlerini doldurduğunuz biftekleri, margarinle hafifçe yağladığınız tepsiye dizin.1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelİk fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp servis yapın.



Brokoli Çorbası
 
Malzemeler:
 
500 gr brokoli
2 taze patates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 taze soğan
2 diş sarımsak
5 sıcak su bardağı su ya da tavuk suyu
Yarım demet dereotu
Tuz, Karabiber
 
Yapılışı:
 
Taze soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Zar şeklinde doğrayıp bir kapta soğuk suda bekletin. Brokoliyi yıkayıp küçük çiçeklere ayırın. Dereotunu temizleyip kıyın.
 
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Patatesleri süzüp tencerenin içine ilave edin. 1-2 dakika daha kavurun. Brokoli, sıcak su ya da tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
 
Dereotunu temizleyip kıyın. Karışımı ocaktan alın. Blender’le püre haline gelinceye kadar ezin. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine dereotu serpiştirin. Taze nane yaprağı ile süsleyip sıcak servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...