27 Aralık 2011 Salı

Fıstıklı Krokan

HAFTANIN YEMEKLERİ-42

Herkese merhaba,

Bugün tatlı günümüzdeyiz...

Ben çocukken fıstık krokana bayılırdım. Hala çok severim gerçi ama içerdiği kalori nedeni ile kaçındığım lezzetler arasındadır :))))))

Bilmem siz severmiydiniz???

Bol köpüklü bir kahvenin yanında ya da pastalarla birlikte servis yapabileceğiniz ev yapımı fıstıklı Krokan tarifi vermek istiyorum bugün sizlere...

Fıstıklı Krokan

Malzemeler:

2 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su

Yapılışı:

Su ve toz şekeri orta derinlikte bir tavaya alın.
Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Fıstıkları tavaya ilave edin.
Kısık ateşte fıstıkların rengi değişene kadar pişirmeye devam edin.
Tavayı ocaktan indirin.
Düz bir zemine yağlı kâğıt ya da folyo serin.
Tavadaki karışımı kâğıdın üzerine döküp soğumaya bırakın.
Kare parçalar elde etmek için krokanlar soğurken bıçakla üzerine çizikler atın.
İyice soğuduktan sonra parçalara bölüp servis yapın.

Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...