27 Aralık 2011 Salı

Cavcak

HAFTANIN YEMEKLERİ-124

Herkese merhaba,

Bugün size çok pratik bir tatlı tarifi vereceğim. Tatlının 2 versiyonu var. Biri cevizli diğeri de muhallebili,
Birini tercih edin, yada isterseniz aynı anda ikisini birden yapın.


Tariflerimiz mutfakpenceremden.com sitesinden alıntıdır...

Sevgiler, görüşmek üzere


Cavcak (Cevizli) 

Malzemeler:

2 adet çok taze yufka / 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilecek
(yine tazeliğine çok emin olduğunuz baklava yufkası da olabilir)

1 1/2 su bardağı dolusu iyice ufalanmış ceviz (yufkaları delmeyecek boyutta)
1-2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı toz şeker
Ayrıca Şerbet

Yapılışı:

Dövülmüş cevizi toz şeker ve tarçın ile karıştırdıktan sonra fotoğrafta görüldüğü gibi muska şeklinde sarıyoruz. Kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete atıyoruz. Biraz tatlıyı çektikten sonra delikli kepçeyle süzdürerek tabağa alıyoruz.



Cavcak (Muhallebili):

Malzemeler:


2 adet çok taze yufka / Yaklaşık 3 parmak genişliğinde şeritler olmalı ki muhallebi kolayca sarılabilsin bkz. fotoğraf
500 gr. süt
1/2 çay fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 çay bardağı kadar toz şeker
2 adet yumurta
Biraz vanilya
Ayrıca şerbet

Yapılışı:


Süt, şeker, un, nişasta ve vanilya ile koyu bir muhallebi pişiriyoruz. Muhallebimiz ılındıktan sonra yumurtaları birer birer içine yediriyoruz. İyice soğutup katılaşmasını bekledikten sonra yufkaların içine kaşıkla koyarak muska şeklinde sarıyoruz. Ardından da kızgın yağda kızartıp  soğuk şerbete atıyoruz. Aman dikkat eğer muskalarınıza fazla muhallebi koyarsanız tatlınız tavada patlayabilir. Bu tatlının özelliği ağızda patlamasıdır  Tavadan aldığımız tatlıları şerbete atıp hemen delikli kepçeyle süzdürerek tabağa yerleştiriyoruz. Şerbetin kesinlikle soğuk olması gerekir. Bu nedenle şerbeti ikiye ayırıp kullanın, çünkü sıcak muskalarla buluşan şerbet çabucak ısınır.  
Isınan şerbeti soğuğuyla değiştirin ki tatlınız çıtır çıtır olabilsin

Afiyet olsun







0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...