27 Aralık 2011 Salı

Patlıcan pizzası

HAFTANIN YEMEKLERİ-125

Herkese merhaba,

Geçen haftaki rulo pizza tarifinin üzerine bu hafta farklı bir sunum ve lezzetle yine bir pizza tarifim var.

Tarifimiz mutfakpenceremden.com sitesinden alıntıdır...

Herkese iyi haftalar, sevgiler

Patlıcan pizzası


Malzemeler:
 
4 adet minik bostan patlıcan: (bir kişinin yiyebileceği boyda olanlardan)
1 büyükçe domates
3 adet sivri biber
8-10 dilim güvendiğiniz bir marka hindi veya dana sucuk
4 adet mantar
4 dilim kadar taze kaşar veya benzeri peynir
Kekik
2-3 kaşık zeytinyağı
 
Yapılışı:
 
- Patlıcanları saplarından ayırmadan ortadan ikiye kesiyoruz.
- Kızdırılmış bir döküm tavada yağsız olarak iyice kızartıyoruz.
- Sucuk domates, mantar, biber ve peyniri robotta kıyma haline getiriyoruz.
- Patlıcanların içine azıcık zeytinyağı ve tuz koyduktan sonra üzerlerine hazırlamış olduğumuz harcı ekliyoruz.
- Eğer hemen servis yapacaksak fırınımızın ızgara bölümünde 15 dakika kadar peynirler eriyene kadar pişiriyoruz, yok eğer sabah hazırlayıp akşam pişireceksek o zaman önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz ki içleri soğuk kalmasın.
 
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...