27 Aralık 2011 Salı

Cevizli Yufka Tatlısı


HAFTANIN YEMEKLERİ-56

Herkese merhaba,

Bugün benim için yoğun bir gün olduğu için sabahtan yayımlayamadım tarifimi :)
Yoksa akşam olsun iyice acıksınlar da canları çeksin diye beklemiyorum yanlış anlaşılmasın :))))))

Kolay bir tatlı. Kızartıldığı için ağır olur mu dedim ama deneyen yorumları  hep olumlu idi.
Aynı yorumlarda bir grup baklavalık yufka ile denemiş diğer grupta normal yufka ile...
Ama her iki grupta halinden memnun
Kararı siz verin artık...

Kolay gelsin:)))
Cevizli Yufka Tatlısı
Malzemeler:
 
2 yufka
Tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

 
Şerbeti için
2.5 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Kızartmak için
Ayçiçeğiyağı
 
Yapılışı:
 
Şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yufkaları yuvarlak kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. 1.5 cm aralıklarla kesin ve her bir parçayı kürdana geçirin. Ayçiçeğiyağını tavada kızdırın ve yufka rulolarını kürdanla birlikte yağa atarak kızartın. Kevgirle yağını süzdürüp şerbetin içine atın ve biraz bekletin. Tatlıları servis tabağına alıp üzerine bol miktarda ince dövülmüş ceviz ve isteğe göre tarçın serpiştirerek servis yapın.
 
Tatlımız hazır.
Afiyet Olsun, yiyelim ama yağ olmasın :))))


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...