27 Aralık 2011 Salı

Sultan Çorbası ve Sebzeli Lorlu Ekmekçikler

HAFTANIN YEMEKLERİ-57

Herkese merhaba,

Yayımlanan tariflerin diyet olmasına dair talepler her geçen gün artınca ben de bugün kepek ekmekli bir tarif yayımlamaya karar verdim. Çorbamızda gayet pratik ve diyete uygun :)))))

Üstelik her ikisi de kolayca denenebilecek tarifler,

Şimdiden afiyet bal şeker olsun, ama asla yağ olmasın :))))

Sevgiler

Sultan çorbası


Malzemeler:
 
   20 gr tereyağı
   1 yemek kaşığı un
   1 havuç
   6 su bardağı su
   Yarım kilo ıspanak
   Tuz
   Karabiber


Yapılışı:

*Havuçları yıkayıp kabuğunu kazıyın ve iri rendeleyin. Ispanağı haşlayın ve suyunu süzün.  
*Tereyağını eritin. Unu ilave edip çok sarartmadan kavurun. Rendelenmiş havuç ve suyu ilave edip karıştırın.  
*Su kaynamaya başlayınca haşlanmış ıspanakları ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Servis yapın. Sultan çorbası artık hazır, afiyet olsun 



Sebzeli Lorlu Ekmekçikler
 
Malzemeler:  
 
250 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Yarımşar demet dereotu ve nane
Yarım demet taze soğanın yeşil kısımları
tuz, pulbiber
2’şer adet domates ve sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket kepek ekmeği
1 paket krem peynir
 
Yapılışı
 
LOR peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, nane ve taze soğan yeşil kısımlarını bir kasede karıştırın. Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biber, tuz, pulbiber ve zeytinyağını ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Tatların birbirine karışması için buzdolabında yarm saat bekletin. Kepek ekmeklerinin kenarlarını alın ve üçgen şeklinde kesin. Üzerlerine krem peynir sürün ve hazırladığınız sebzeli-lorlu karışımı paylaştırın



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...