27 Aralık 2011 Salı

Çikolatalı Portakal Şekerlemesi

HAFTANIN YEMEKLERİ-86

Herkese merhaba,

Kış aylarının en vazgeçilmez meyvesi olan portakalla biz bayanların mutluluk hormonu salgılamasında önemli bir faktör olan çikolatanın buluştuğu oldukça basit bir tatlı tarifimiz var bugün...
Mükemmel bir atıştırmalık. Eğer siz de benim gibi portakal ve çikolatanın mükemmel uyumuna inananlardansanız portakallar bitmeden mutlaka deneyin...

Sevgiler, Görüşmek üzere...


Çikolatalı Portakal Şekerlemesi
Malzemeler:

2 adet kalın kabuklu portakal
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
160 gram bitter çikolata yada beyaz çikolata (Yada 80' er gram her ikisinden de:)))
1 çorba kaşığı krema


Yapılışı:


Portakalları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarını ince şeritler halinde kesin. Derin bir tencereye suyu aktarın. Su kaynayınca portakal kabuklarını ilave edin. Suyun rengi sararıncaya kadar birkaç dakika haşlayıp portakalları içinden alın. Temiz su ilave edip aynı işlemi 3 kez tekrarlayın. En son suyu süzdükten sonra kabukları soğuk sudan geçirin. Başka bir tencerede su, tozşeker ve portakal kabuklarını yaklaşık 10 dakika daha kaynatın. Portakal kabuklarını son kez süzüp soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip kremayı ilave ederek sosun incelmesini sağlayın. Portakal kabuklarını hazırladığınız bu sosa batırıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 1 gün bekletin. (Bu bekletme işi sabırsızlık nedeni ile yalan olur muhtemelen ama ben yine de orjinal tarifi bozmayayım. Sabreden beklesin:))))  


Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...