27 Aralık 2011 Salı

Domatesli-Mozzarellalı Tart ve Karnıbahar Çorbası


HAFTANIN YEMEKLERİ-53

Herkese günaydın,

İyi haftalar...

Bugün yine ana yemek yerine tembel işi pratik bir aperatif tarifim var.
İşten eve geldiğinizde hemen yapıp yiyebileceğiniz türden...

Normalde öyle antil kuntil malzemeleri sevmem. Evimde Mozarella peyniri falan da bulunmaz fakat görüntü çok hoşuma gitti. Onun yerine başka peynirlerle de denenip başarılı sonuç alınabilir.
Ben yağlı beyaz peynirle denemeyi planlıyorum. Farklı tip peynirler ile denemeler yapıp beğenen arkadaşlar lütfen paylaşsınlar.

Çorbamiz ise sürekli yaptığımız ve artık sıkıldığımız tariflerden ziyade farklı lezzetler olmasına dikkat ediyorum. Ben her sebzenin çorbasını içebilirim. Daha önce hiç yemedim ama güzel olacağını düşünüyorum. Deneyelim ve görelim bence :)))


Çorba tarifimiz mutfaksirlari.com sitesinden alıntıdır... Domatesli ve Mozzarellalı Tart
 
Malzemeler:
 
Milföy hamuru
300 gr kokteyl domates
200 gr mozzarella peyniri
5 dal taze fesleğen
Tuz, Karabiber
1 yumurta sarısı
 
Yapılışı:
 
Milföy hamurundan 8 dikdörtgen parça kesin. Kenarlardan 1 cm boşluk bırakıp bıçakla bastırarak kesmeden çerçeve yapın. Hamurları yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Mozzarella peynirini rendeleyin ve çerçeve dışına çıkmayacak şekilde hamurun üzerine yayın. Domatesleri ince dilimleyip üzerine dizin. Fesleğen yaprakları, tuz ve karabiber serpiştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
Afiyet olsun.



Karnıbahar Çorbası
Malzemeler:

1 küçük karnabahar yada yarım karnabahar
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet ortaboy patates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1 su bardağı süt, su
 
Yapılışı:
 
1.Karnabaharı iri parçalara bölün, soğan ve patatesi soyarak iri iri doğrayın.
2.Karnabahar,soğan ve patatesi bir tencereye alarak üzerini 5 parmak geçecek kadar su koyun.
3.Tuzunu ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika yüksek ateşte haşlayın ( su seviyesi azalacak- su eklemenize gerek yok).
4.Margarin ve unu küçük bir sos tenceresinde kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Kavrulan una sütü yavaş yavaş ekleyin ve koyulaşınca çorbanın içine ekleyin.
5.Topaklanma olmaması için sütü eklerken sürekli karıştırın ( Unda topaklanma olursa panik yapmayın çorba blendırdan geçecek).
6.Tüm işlem bittikten sonra çokbanızı hiç pürüz kalmayıncaya kadar blendırdan geçirin. 5-6 dakika daha orta ateşte kaynattıkan sonra ocaktan alın.
İsterseniz tereyağı ve pul biberli sos yapın ve çorbasyı servis etmeden önce üzerinde gezdirin.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...