27 Aralık 2011 Salı

Fındıklı İrmik Pastası

Fındıklı İrmik Pastası
Malzemeler:

* 10 çorba kaşığı irmik
* 1 litre süt
* 10 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı kıyılmış fındık
* 1 paket vanilya

Üzeri için: İncir dilimleri ve böğürtlen reçeli

* Daha düzgün bir kalıp için irmik miktarı 1 kaşık daha arttırılabilir.


Yapılışı:


Bir tencereye süt, irmik ve tozşekeri alın. Çırpma teli ile çırpın. Daha sonra tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Fındık ve vanilya ekleyip karıştırın. Karışımı suyla ıslattığınız orta büyüklükte bir cam kaba boşaltın. Soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. İncir dilimleri** ve böğürtlen reçeliyle süsleyip, servis yapın.

** Süsleme için farklı meyvelerde kullanılabilir.



HAFTANIN YEMEKLERİ-54

Herkese merhaba,
Bugün yine tatlı günümüz...
Geçen gün rastladığım ve lezzetli olacağını düşündüğüm bir tarif paylaşmak istiyorum sizlerle...
Tatlı tarifinde kişiye özel değişiklikler yapılabilir. İsteyen fındıkla isteyen se cevizle deneyebilir.
Ayrıca üzerinde kullanılacak reçel yada meyveler yine arzu edildiği gibi değiştirilebilir.
Deneyen arkadaşlar düşüncelerini paylaşırlarsa sevinirim...
Sevgilerimle :))))
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...