27 Aralık 2011 Salı

Tavuklu Salata

HAFTANIN YEMEKLERİ-105

Hanımlar merhaba,

Dün benim için çok yoğun bir gündü. Dur şu işi de yapayım öyle yayınlayayım tarifimi diye diye akşam evde aklıma geldi tarifi yayınlamadığım :)))
Bekleyen arkadaşlar kusuruma bakmasın :)))

Neyse ki ilginç bir tarifle kendimi affettireceğim.

Sorfaların vazgeçilmezi salatalar...

Yaz kış, öğlen akşam her sofrada muhakkak yer bulan salataların her türlüsünü yaparız. Ama bu defa bir başka şekle bürünecek salatamız...
Jelatin artık marketlerde de satılmaya başladı. O yüzden malzemelerin tamamı bulunabilir.
Görüntü ve sunum çok başarılı, deneyin misafirleriniz ilk sizde görsün :)))

Sevgiler, görüşmek üzere...


Tavuklu Salata

Malzemeler:

1.Tavuk göğsü
2.yeşil soğan,
3.havuç,
4.turp (isteyen bunu yerine soya filizide kullanabilir)
5.nane birtutam kadar, bir tutam da tuz,
6.yaprak jelatin (miktarı size kalmış salatanızın çokluğuna),

Yapılışı:

1. Tavukları haşlıyoruz, (tabi haşlamadan önce eti biraz döverek inceltin),ince şeritler halinde kesiyoruz eti,
(Burada bize asıl gerekli olan aslında keskin bir bıçak)


2. Yeşil soğanlarımızı yıkıyoruz sirkeli suda, mikrobu ölsün diye, soğanlar zaten ince kesmeye gerek yok,

3. Havuçlarıda hafif haşlıyoruz, sonra onları da uzun ince şeritler halinde kesiyoruz

4. Turpu ince ince aynı boyutlarda kesiyoruz

5. Jelatini ıslatıyoruz su ile karışınca zaten kıvamı su gibi oluyor.sıvı jelatinin içine bir tutam tuz,bir tutam nane koyup karıştırıyoruz,isteyen kekite koyabilir,daha sonra kalıbın dibini jelatinle ıslatıyoruz, ardından malzemelerimizi bir ondan bir bundan tarzında renk renk diziyoruz kalıba

6. Bir tavuk,bir havuç,bir yeşil soğan,bir turp,diye dizeliyoruz,dizdik mi ilk sırayı,aferin bize,
Sonra hemen üstlerine naneli jelatini gezdiriyoruz ne kadar gezdiricez işte üstleri ıslanana kadar,şayet jelatin donucak ve malzemeyi tutucak onun için cimrilik etmeyin olur mu?


7. İkinci sıraya geldik şimdi,şimdi eğer ilk sırada tavuk varsa tavuğun üstüne havuç veya başka bir renkte malzeme koyun,çünkü kesince aynı resimdeki gibi bir görüntü elde edelim değil mi?

8. Katlar tamamlanınca en üstüne de jelatin gezdiriyoruz. Jelatin donduktan sonra salatamız servise hazır...



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...