27 Aralık 2011 Salı

Ekler Pasta

HAFTANIN YEMEKLERİ-130

Herkese merhaba,

Doğumgünü çocuğu olarak bugün kendim için bir tarif yayınlamak istiyorum...
Yolun yarısına 3 kala,

Şebnem Ferah' ın en sevdiğim şarkısında söylediği gibi;
Hayatıma giren herkese,
Yaşanmış her şeye
Teşekkürler büyüyorum sizinle...

Tamam tamam doğumgünün anladık, sadede ve tarife gel diyenler mi var yoksa aranızda. İşte size en basitinden ekler pasta tarifi :)))
Sevgiler görüşmek üzere
 

Ekler Pasta
 
Malzemeler:
 
Hamuru için:
230 ml. Su
40 gr. Tereyağı
115 gr. Un
3 adet yumurta

 
İç kreması (pastacı kreması) için:
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı vanilya aroması

 
Çikolatalı sos için:
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
3-4 yemek kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
2,5 su bardağı süt

 
Yapılışı:
 
Fotoğraf  1 deki gibi su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın, hemen unu ekleyin.
Fotoğraf  2 deki gibi topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Bu şekilde hamurunuz toparlanacak. Ara vermeden 3-4 dakika kısık ateşte karıştırmaya devam edin, hamur kendini tenceren kuratrıp toparlanınca ocaktan alın.



Fotoğraf  3 deki gibi geniş bir borcama koyun, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın.
Fotoğraf  4 deki gibi hamurunuz soğuyup pürüssüz bir hal alınca temiz ir çelik tencereye alın.
Fotoğraf  5 deki gibi üzerine yumurta ekleyerek mikserle çırpın, yumurtaları mutlaka tek tek ekleyin.



Fotoğraf  6 daki gibi yumuşak ve yapışkan bir hamur elde ettiğinizde hamurunuzu duy takılı krema sıkma torbasına alın.
Krema torbasındaki hamuru yağlı kağıt şerilmiş fırın tepsisine 2’şer cm. aralıklarla 10 ar cm. çift sıra oluşturacak şekilde sıkın. Hamur oldukça yapışkan olduğu için parmak uçlarınızı hafifçe ıslatarak topların üzerini hafifçe düzeltin.
190 derece ısıtılmış fırında 30 dakika boyunca pişirin (hamur pişince sakın fırın kapağını açmayın) fırın kapalı olarak hamuru soğumaya bırakın.
 
İç krema (Pastacı Kreması) Yapılışı:
Vanilya esansınız yoksa şekerli vanilin ve yumurta kokusunu alması için 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz. Limon kabuğu tatlınıza çok hoş ir aroma katacaktır.
Tüm kerema malzemesini tencereye aktarın orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak soğutun.
1O cm. uzunluktaki hamurlarınızı ikiye bölerek varsa dondurma kaşığı ile yoksa tatlı kaşığı ile iç kremasını doldurun.
 
Çikolatalı sos yapılışı:
Tüm sos malzemesini soğukken tencereye alın ve aynı pastacı kreması gibi koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
İçlerini doldurduğunuz ekleri isteğinize göre yanyana dizin ve üzerine çikolatalı sos gezdirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...