27 Aralık 2011 Salı

Ev Pidesi ve Lahana Sepetinde Mevsim Salatası

HAFTANIN YEMEKLERİ-6

Herkese günaydın,
Güzel bir hafta geçirmenizi dilerim...
İşte bu günün tarifleri… 

Salata tarifimiz Yemekli Vagon sitesinden alıntıdır...

Ev pidesi:

Malzemeler:
* 1 yumurta akı
* 150g oda sıcaklığında yağ (margarin, tereyağı) veya 1/2 sb.'dan biraz fazla zeytinyağı
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3,5-4 su bardağı un
* 1 paket (10g) kabartma tozu
* kıymalı iç:
* 300g kıyma
* 2 rendelenmiş soğan
* 2 domates rendesi
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* peynirli iç:
* 4 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
* 2 domates rendesi
* 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

1. Kıymalı iç için baharatlar hariç tüm malzemeyi kavurun, en son tuz ve karabiberi ekleyin. Peynirli iç için listedeki tüm malzemeleri karıştırın.
2. Hamur malzemelerinin hepsini karıştırın. Hamuru istenilen büyüklükte pide şekline getirerek iç malzeme ile doldurun. Üzerine yumurta sarısı sürün ve yeşil biber ile süsleyin.
3. 175 derece fırında 25-35 dakika pişirin.



 
Yanına salatasız olmaz diyenler için farklı bir sunum paylaşmak isterim :)

Kırmızı Lahana Sepetinde Mevsim Salatası:

Lahananın zeminde dik durması için alt kısmı biraz kesilerek düzleştirilmeli. Üst kısmını da bir miktar kestikten sonra, içini bıçakla oyarak çıkartın. (Sert olduğu için çok kolay olmayacaktır.)
Mevsim salatası için,ikiye bölünmüş minik domates, ince doğranmış kırmızı biber,havuç, dilimlenmiş salatalık ve elle bölünmüş yeşillikleri karıştırıp lahana sepetine yerleştirin.
Kereviz sapından da sepetimize sap yapabilirsiniz..
Arzu edilen bir sos ile salata tamamlanabilir.
 
Afiyet olsun...




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...