27 Aralık 2011 Salı

Havuçlu Brokoli Çorbası ve Havuçlu Mücver

HAFTANIN YEMEKLERİ-93

Herkese merhaba,

İyi haftalar,

Sizi bilmem ama ben yine oldukça hareketli bir haftasonu geçirdim...
Cuma akşamı kızımla oynarken yaramazın parmağı gözüme girince kornea epitelimde defekt meydana geldi. Ama Allahtan gözün kendini en çabuk yenileyen bölgesi olması ve zararın çok derin olup korneada derin yıtrılmaya neden olmadığından tüm haftayı korsan gibi geçirmeme gerek kalmadı, bandajı daha Cumartesiden çıkarttım :)))
Doktor bu tip vakaların çok sık geldiğini, küçük çocuğu yada yeğeni ile oynayanların dikaktli olması gerektiğini özellikle vurguladı. Valla benden uyarması, hem çok acıyor hem de insan korkuyor neticede göz yani....

Bu vesile ile bu Pazartesiyi göz sağlığımız için çok önemli olan havuca ayırayım dedim. Havuç savmeyen varsa da gözünün hatırına yesin :))))

Görüşmek üzere, sevgiler :))))

Havuçlu Brokoli Çorbası


Malzemeler:
 
-300gr. Brokoli
-Küçük Konserve Mısır
-1 Adet Orta Boy Havuç
-1 lt Süt
-1,5 çorba kaşığı Tereyağ
-1,5 çorba kaşığı Un
-Tuz
-Parmesan peynir
 
Yapılışı:
 
Brokolinin sapları ile çiçek kısmı ayrılarak yıkanır. Küçük bir tencerede kaynamış suya atılıp 2-3 dakika daha kaynatılır.Havuçlar soyulup küp küp doğranır. Kaynar suda 3 dakika kadar
haşlanır. Derin bir tencerede tereyağı eritilir ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. Süt dökülür hızlı hızlı karıştırılır. Haşlanmış olan brokoli, mısır(konserve olduğu için süzülür ve yıkanır) ve havuç
eklenir dibi tutmasın diye karıştırılarak pişirilir. Koyu olursa brokoli ve havucu haşladığınız su ile seyrelte bilirsiniz. Tuz eklenir. Arzu edilirse üzerine parmesan peynir eklenerek sunum yapılır.




Havuçlu Mücver

Malzemeler:

·3 adet havuç
·1 demet taze soğan
·1 adet kabak
·3 adet yumurta
·5 çorba kaşığı Un
·1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
·kırmızı pul biber
 
Kızartmak için:
·Ayçiçek Yağı
 
Süslemek için:
·2 adet domates
·birkaç dal fesleğen
·50 gram parmesan peyniri


Yapılışı:

Havuç ve kabağın kabuklarını soyup irice rendeleyin. Avucunuzun içinde kabağın suyunu sıkın. Taze soğanları ince ince doğrayın. Sebzeleri derin bir kaba alın. Kalan malzemeyi ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde şekillendirin. Kızgın yağda kızartıp fazla yağının süzülmesi için kağıt bir havlu üzerine alın. Havuçlu mücveri servis tabağına alıp isteğe göre dilimlenmiş domates, taze fesleğen yaprakları ve kağıt inceliğinde rendelenmiş parmesan peyniri ile süsleyerek servis yapın.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...