27 Aralık 2011 Salı

Karamelli Su Muhallebisi

HAFTANIN YEMEKLERİ-37

Herkese merhaba,

Yağmurlu ve bereketli bir gün...

Bu arada bereket deyince aklıma ne geldi :))))

Son günlerde bir mail dolaşıyor ve mailin 8 kişiye iletilmesi durumunda 4 günde para geleceği iddia ediliyor. Normalde bu mailleri hemen silerim. Mail zincirleri arasına hiç girmem ama bu defa o kadar çok insandan bu mail geldi ki ve ay sonu yaklaştı malum cepte ve hesapta para kalmayınca bende fazla mal göz çıkartmaz felsefesi ile maili sizlere iletmeye karar verdim. Mailde 8 kişi diyor. Bizim grup yaklaşık 80 kişi olduğuna göre 4 gün içinde kesin piyango çıkacak bana :))))))

"""Bu ekim cok ozelmis. Çunku 5 Cuma 5 Cumartesi ve 5 Pazar  hepsi bir arada bir ayda ancak 823 yildabir olurmus ve her biri para torbalari anlamina geliyormuuuus J 8 iyi insana yollayin Cin fengshui’sine gore 4 gunde paralar gelecekmis J Durduran avucunu yalarmis bilesiniz J """"


Tamam bayanlar 4 gün içinde zengin olacak bir insan olabilirim ama görevimin bilincinde olacak ve tarif yayımlamaktan asla vazgeçmeyeceğim merak etmeyin :)))))

Bugün tatlı günümüz...

Kolay bir tatlı var yine bugün...

Karamelli Su Muhallebisi


Malzemeler:

Su muhallebisi için

6 su bardağı süt

2 çorba kaşığı pirinç unu

2 çorba kaşığı buğday nişastası

1 çorba kaşığı un

1 su bardağı su

1 su bardağı tozşeker

Karamel için

1 çay bardağı tozşeker

Yarım limonun suyu

2 çorba kaşığı su

Kek tabanı için

1 hazır kakaolu kek tabanı

1 kahve fincanı gülsuyu *** (Gülsuyu kokusunu sevmeyen arkadaşlar bence keki Nescafe' nin fındıklı kahvesi ile ıslatsın. Ben öyle deneyeceğim.)

1 su bardağı çekilmiş fındık içi


Yapılışı:

Pirinç unu, nişasta ve unu 1 su bardağı suda eriyene kadar karıştırın. Süt , şeker ve unlu karışımı tencereye alıp
karıştırın. Kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın.

Küçük cam kalıpları folyo ile kaplayın. Hazır keki yuvarlak kalıpla kesip kalıpların dibine yerleştirin. Gülsuyu ile ıslatın.
Üzerine muhallebiyi döküp buzlukta katılaşana kadar bekletin.




 

Karamel için şeker ve suyu tavada şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Limon suyunu ekleyip ağdalaşana kadar
pişirmeye devam edin.


Karameli yağlı kağıdın üzerine döküp katılaşana kadar bekletin. Katılaşan karamelden bıçakla yada kalıpla şekiller kesin. Tatlıyı servis tabaklarına ters çevirip alın. Etrafını fındıkla süsleyip üzerine karamel çubuklarını ilave edin. Servis yapın. Karamelli su muhallebisi artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...