27 Aralık 2011 Salı

Peynirli ıspanak köftesi

HAFTANIN YEMEKLERİ-38

Herkese merhaba,

İyi haftalar...

Ben küçüklüğümden beri ıspanağı çok severim.
Anneciğim bu konuda şanslı ender annelerden :))))
Fakat malesef ben o kadar şanslı değilim. Kızım nedense ıspanağa karşı sıcak duygular beslemiyor, en azından şimdilik...
Henüz erken olduğunu ve ileride seveceğini umarak bıkmadan ona ıspanak yedirmeye çalışıyorum ve daima çalışacağım...

Aranızda ıspanak sevmeyenler varsa yandılar kış geldi ıspanaklı tarifler gelecek ardı ardına haberiniz olsun :))))

Peynirli ıspanak köftesi


Malzemeler:

500 gr ıspanak
150 gr beyazpeynir
40 gr tereyağı
2 dilim bayat ekmek içi
1 kahve fincanı süt
2 çorba kaşığı galeta unu
2 yumurta
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz
Pulbiber

Yapılışı:

Ispanakları temizleyip bol suyla yıkayın ve süzün. Ispanakları doğrayıp tavaya alın. 15 gr tereyağı ekleyip kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Bir tutam tuz serpip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Ekmek içini yumuşayana kadar sütte bekletip elinizle sıkarak ufalayın. Ekmek içi, galeta unu, kaşarpeyniri ve yumurtaları çukur bir kapta karıştırın. Ispanaklı harcı ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız köfte harcından limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın ve orta kısımlarını çukurlaştırın.

Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Beyaz peyniri yuvarlak dilimlere kesip köftelerin çukur yerlerine yerleştirin. Kalan tereyağını tavada eritip ıspanak köftelerinin üzerlerine gezdirerek dökün.


Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Pulbiber serpip sıcak veya ılık servis yapın. Peynirli ıspanak köftesi artık hazır, afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...