27 Aralık 2011 Salı

Krem Karamelli Kek

HAFTANIN YEMEKLERİ-126

Herkese merhaba,

Kakaolu, sade, üzümlü, cevizli, havuçlu, elmalı.....
Siz kekinizi nasıl yapıyorsunuz??

Peki farklı bir kek tarifini tarif defterinize eklemek istemez misiniz?
O zaman tez bu mailin çıktısı alına, haftasonu yeni tarif hemen denene :))))))

Sevgiler, görüşmek üzere

Krem Karamelli Kek

Malzemeler:

Yarıdan fazla su bardağı şeker (yakmak için)
krem karamel için;
1/2 lt. süt
3 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi

kek için;
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi


Yapılışı:

Yarım su bardağı şeker teflon tavada susuz olarak yakılıp bir kek kalıbının tabanına yayılır. Kalıp yağlanmamalı ve kelepçeli kalıp olmamalı.Krem karamel için olan malzemeler süte katılıp çırpılır. Bu karışım pişirilmeden kek kalıbına, yaktığımız şekerin üzerine dökülür.
Kek için olan malzemelerden; yumurta ve şeker iyice çırpılır. Önce vanilya ve limon kabuğu rendesi ilave edilir, sonra da süt ve sıvı yağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Son olarak birlikte elenmiş un-kabartma tozu-kakao da eklenip çırpılır. Bu karışım da kalıba dökülür.
Kek kalıbı içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtularak önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir.
Kek pişip dışarda soğuduktan sonra bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün kenarlı bir tabağa ters çevirlip dilimlenerek servis edilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...