27 Aralık 2011 Salı

Krokanlı Şeftalili Parfe

HAFTANIN YEMEKLERİ-114

Herkese merhaba,

Temmuz ayının son tarifi ile karşınızdayım...
Ağustosla birlikte Ramazan ayına da giriş yapacağız.
Oruç tutacak olan arkadaşlarımın açlık hislerinin artmaması ve nefislerini kabartmamak için tariflerimi en geç saat 10 ' a kadar mutlaka yayınlamaya dikkat edeceğim.
Onun dışında özellikle Ramazan ayı içerisinde yayınlanmasını istediğiniz özel tarifler varsa bana maille bildirebilirsiniz.

Gelelim günün tatlısına...

Düşündüm taşındım bu kadar sıcak günlerde parfeden başka tatlının gitmeyeceğine karar verdim. Parfe deyip geçmeyin, başarılı sunumu sayesinde sofranızın baş köşesine rahatlıkla yakıştırabileceğiniz bir parfe tarifi bugün vereceğim.

Deneyin, misafirleriniz hem serinlesin, hem de gözleri bayram etsin :)))


Tarifimiz umutsepeti.com sitesinden alıntıdır...Krokanlı Şeftalili Parfe 
Malzemeler:

· 1 paket kakaolu toz şanti
· 1 su bardağı süt
· 2 tane şeftali
· 1 paket kakaolu bisküvi

krokanı için:
· 1 su bardağı toz şeker
· çeyrek limon suyu
· 2 çorba kaşığı su
· 1 çorba kasesi fındık
** Hazır krokan tercih edilmesi daha pratik olacaktır.

kreması için:


· 2 su bardağı süt
· 2 çorba kaşığı tepeleme un
· 1 çay bardağı toz şeker
· 1 adet yumurta
· 1 paket vanilya

Yapılışı:


1.Toz şantiyi ve sütü derin bir kaba alıp,mikserle çırpıyoruz. Şanti hazır hale gelince, üzerine kabuğunu soyup, küp şeklinde doğradığımız şeftalileri koyuyoruz.

2.Kakaolu bisküvileri irili ufaklı kırıp şantinin içerisine ekliyoruz. Şanti ve bisküvileri iyice harmanlayıp kelepçeli kalıba döküp yerleştiriyoruz ve dondurucuya kaldırıyoruz.

Kreması için:


1. Bir tencereye 2 su bardağı soğuk süt, un, şeker ,yumurta ve vanilyayı koyup kaynayana kadar çırpma teli ile karıştırıyoruz. Kaynayıp koyulaşınca teli çıkartıp tahta kaşık ile  karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar pişirip ılımaya bırakıyoruz.

2. Krema ılınınca, daha önceden dondurucuya kaldırdığımız tabanın üzerine döküyoruz..Bisküvili kısmın hafiften donmuş olması lazım ki, birbirine karışmasın. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. Bu  şekilde hazırladığımız parfenin en az 4 saat dondurucuda beklemesi gerekiyor.

Krokanı için:


(Hazır kullanmam illa krokanımı kendim yaparım diyenler için buyurun tarif:))

1. Orta boy tavanın içerisine toz şeker ve limon suyunu koyup ocağa alıyoruz.
2. Şeker eriyip, kahveye çalan bir renk almaya başlayınca  tane fındıkları ilave ediyoruz.
3. Kısık ateşte sürekli, şeker koyu kahve olana kadar karıştırıyoruz. Renk kahveleşince 2 kaşık su ekleyip ocaktan alıyoruz.
4. Temiz mermer tezgah veya sağlam temiz bir yerin pasta tabağı kadarlık kısmını sıvıyağ ile yağlıyoruz.
5. Krokanımızı buraya döküp soğumaya bırakıyoruz.
6. Soğuyunca spatula yardımı ile kaldırıp,yine aynı yerde merdane yardımı ile ezerek ufalıyoruz.
7. Krokanı bir saklama kabına alıp, parfemizin servis aşamasında kullanıyoruz. 8. Ezilmiş yeşil fıstık ekleyerek servis ediyoruz.





Görüşmek üzere, sevgiler

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...